830 HP projekt mc8xx

08. september 2014Publikoval P. Kovács

Nemeckí odborníci na úpravu motorov sa aktuálne zamerali na Mercedes C63 AMG a jeho výkonný osemvalec. Ten vo svojom štandardnom naladení ponúka výkon 457 koní a maximálny krútiaci moment 600 Nm. Ak by sa vám žiadalo ešte viac, v Mcchip-DKR presne vedia ako na to. Po úprave v tejto spoločnosti sa C63 AMG mení doslova na nenásytnú cestnú beštiu.

Mercedes C63 AMG

Firma Mcchip-DKR sídliaca v nemeckom Kolíne už niekoľko rokov udivuje motoristickú verejnosť svojimi odvážnymi úpravami. V ich repertoári sa nachádzajú predovšetkým výkonnostné úpravy a v tomto ohľade pracuje spoločnosť s najmodernejšími technológiami. Softvérové úpravy motorov neraz podporuje aj dodatočnými modifikáciami ďalších komponentov. Dodatkom sú aj vizuálne úpravy a platí to aj v prípade ich najnovšieho počinu, ktorým je výkonný Mercedes C63 AMG.

Mercedes C63 AMG

Keďže v Mcchip-DKR venovali pozornosť predovšetkým pohonnej jednotke, začnime aj my nahliadnutím pod prednú kapotu. Tu sa nachádza 6.3-litrový osemvalec, ktorý dostal do vienka kompresor, nový väčší chladič oleja, výkonnejšiu vodnú pumpu a prepracovanejší systém chladenia. Samozrejme nechýba upravená riadiaca jednotka. Zásahov teda bolo viac než dosť a výsledok rozhodne stojí za to! Po úpravách sa môže tento Mercedes pochváliť výkonom až 830 koní.

Uvedené zvýšenie výkonu si vyžiadalo samozrejme aj ďalšie zmeny, posilnené boli brzdy, doplnená bola podvozková sada KW Clubsport a pribudol nový diferenciál Drexler. Uvedený model dostal do vienka aj vizuálne úpravy, konkrétne môžeme hovoriť o bodykite z verzie Black Series a faceliftových svetlách. Tomuto kúsku od Mcchip-DKR nechýbajú samozrejme ani poriadne kolesá, voľba padla na OZ Racing Superleggera s priemerom 19 palcov. Ak vás zaujal nový lak, tak vedzte, že ide o bielu Ibis od Audi.

Mercedes C63 AMG tuning

Projekt mc8xx považuje úpravca za naplnený, pre "céčko" však chystajú ešte ďalšie zmeny. O tom však ale až niekedy nabudúce...

Mercedes C63 AMG tuning

Mercedes C63 AMG tuning

text: Matej Klamo, foto: Mcchip-DKR