BMW 2 Cabrio

10. september 2014Publikoval P. Kovács

Prichádza najmenšie bavorské cabrio, ktorého charakterizujú elegantné tiahle línie, plochý tvar so zvýraznenou hranatou líniou dverí, mohutné zadné kolesové oblúky odhaľujúce konfiguráciu zadného náhonu a cielená personalizácia prostredníctvom variantov modelov Advantage, Luxury Line, Sport Line a M Sport, každý so špeciálnym exteriérom, interiérom a výbavou.

BMW 2 cabrio 

Otvorená dvojka narástla v porovnaní s predchádzajúcim modelom BMW radu 1 Cabrio v dĺžke o 72 milimetrov (dĺžka 4 432 milimetrov), šírke o 26 milimetrov (šírka 1 774 milimetrov), rázvore kolies o 30 milimetrov na 2 690 milimetrov. Narástli aj rozchody kolies - vpredu 41 milimetrov na 1 521 milimetrov a vzadu o 43 milimetrov na 1 556 milimetrov. Zväčšil sa aj batožinový priestor o 30 litrov na súčasných 335 litrov - pri uzavretom variante, avšak malému športovcovi ostali typické proporcie BMW s krátkymi prevismi, dlhou kapotou a dozadu posadeným priestorom pre pasažierov.

BMW 2 cabrio

Novo vyvinutá je elektricky napájaná látková strecha s prídavnou izoláciou a optimálnym akustickým komfortom. Po stlačení gombíka sa otvorí alebo zatvorí za 20 sekúnd, dokonca aj za jazdy pri jazdnej rýchlosti až do 50 km/h. Noví majitelia majú možnosť výberu z troch farieb: čierna (štandard), antracitová so strieborným nádychom a hnedá so strieborným nádychom (doplnková).

BMW 2 cabrio 

Interiér pri pohľade zhora pripomína čln vďaka ladnej hornej línii dverí a priestoru, do ktorého sa ukladá látková strecha, ako aj oblúku ukrytému za zadnými opierkami hlavy, ktorý v statickej polohe bráni jej preklopeniu. Kokpit je orientovaný na vodiča, nechýbajú kvalitné materiály a úprava so špeciálnymi akcentmi v závislosti od modelu: stredová konzola s čiernym vysoko lesklým povrchom okolo prvkov na ovládanie rádia a klimatizácie, chrómové ventilátory a exkluzívny displej na nastavenie klimatizácie s údajmi zobrazovanými červenou farbou na čiernom pozadí.

BMW 2 cabrio

BMW radu 2 Cabrio prichádza so štvorvalcovými benzínovými motormi s technológiou TwinPower Turbo vo vozidlách BMW 228i Cabrio (180 kW/245 k) a BMW 220i Cabrio (135 kW/184 k). V ponuke figurujú aj štvorvalcové naftové motory s technológiou TwinPower Turbo a výkonom 140 kW/190 k pre vozidlá BMW 220d Cabrio. Vrcholnou motorizáciou je lineárny šesťvalcový motor s objemom 3,0 litra a technológiou M Performance TwinPower Turbo a výkonom 240 kW/326 koní v modeli M235i Cabrio. Ten je k dispozícii so špeciálnou úpravou komponentov šasi i aerodynamických vlastností, individuálnym dizajnom kokpitu a voliteľná je tu osemstupňová prevodovka Steptronic Sport.

BMW 2 cabrio 

Štandardná výbava zahŕňa elektricky ovládanú strechu s akustickou izoláciou, rádio BMW Professional vrátane prevádzkového systému iDrive s ovládacím displejom vo forme plochej obrazovky, automatické ovládanie klímy s režimom kabriolet. Voliteľné je kožené obloženie s technológiou SunReflective na zníženie ohrevu povrchu na priamom slnku, navigačný systém Professional poslednej generácie vrátane dotykového ovládacieho panelu Touch Controller.

BMW 2 cabrio

BMW 2 cabrio

BMW 2 cabrio 

zdroj: BMW