Boľkovce budú opäť burácať...

21. jún 2016Publikoval P. Kovács

Nadšenci rýchlej, priamočiarej jazdy si aj tento rok zmerajú sily na letisku v Boľkovciach pri Lučenci, kde sa bude konať 4.kolo Majstrovstiev Slovenska a 4.kolo Majstrovstiev Maďarska v šprintoch áut a motocyklov. Boľkovská "DRAGLANDIA" otvára svoje brány 2.júla 2016 a pre fanúšikov motoršportu ponúkne bohatý program a tradične najväčšiu koncentráciu konských síl na meter štvorcový.

 

Štvrté tohtoročné podujatie slovenského šprintérskeho kalendára pod názvom Automax Power fest je zároveň majstrovským kolom seriálu našich južných susedov, čo je garanciou účasti veľkého počtu extrémnych drag mašín a poriadneho "zemetrasenia" pri zahrievaní pneumatík pred štartmi. Extrémne benzínožrúty doplnia najrýchlejšie dízláky strednej Európy, upravené streetové rýchliky s pohonom 4x4, luxusné superšporty, aj brutálne motocykle s výkonmi cez 300 koní.

Z Boľkoviec si okrem zážitkov a pekných trofejí jazdci odnesú aj darček navyše, víťaz každej kategórie totiž získa aj poukážku na nové prémiové palivo MaxxMotion 100 plus, ktoré už po prvom natankovaní  zlepší akceleráciu o 14% oproti použitiu bežného paliva. Samozrejmosťou je aj vyšší výkon a predĺžená životnosť motora vďaka odstráneniu usadenín z valcov.

 

Závody na 1/8 míle prerušia iba exhibície profesionálnych motocyklových akrobatov "SPECIAL BROTHERS crew" z Českej republiky, ktorí v tandemovej show predvedú umenie jazdy na drift bike-och aj štvorkolkách. Popri celodennom reve nadupaných motorov si v zóne show&shine prídu na svoje i priaznivci stylingových úprav, konať sa tu bude totiž 3.kolo seriálu milovníkov jedinečných áut - Car Fans Cup, ktorý ponúka majiteľom jedinečných áut bezplatnú registráciu. Vo vyhradenej zóne sa usporiada moderované predstavenie štvorkolesových skvostov, fotenie s modelkami, Car Limbo aj meranie a súťaž akustického tlaku, takže sú očakávaní aj majitelia zabedňovaných kufrov s obrovskými basákmi...

2.júl a Boľkovce budú teda opäť o upravených, super výkonných, až na zem položených aj hlasitých autách, super rýchlych motocykloch a krásnych dievčatách...

info: www.zrychlenie.sk

Absolútne víťazstvo si vlani vybojovala táto dvojmotorová Calibra s výkonom vyše 1400 koní.

Jazdiť sa bude aj maďarský majstrák, takže su očakávané zaujímavé drag mašiny aj spoza hraníc.

Pretekať sa bude aj v piatich triedach určených pre motocykle.

Keď sa stretne čistokrvný drag bandit s hyperšportom...

Na letisku pri Lučenci sa tradične predvedú aj jazdci s okolia.

Po vlaňajšej famóznej show maďarských stunt riderov sa tohto roku predvedie česká kaskadérska dvojica.

Dianie v statickej zóne budú mať na starosti chalani z Car Fans Cup.