CAR FANS CUP

31. marec 2016Publikoval P. Kovács

Automobilová sezóna 2016 prináša nadšencom štyroch kolies nový slovenský seriál Car Fans Cup, otvorený samozrejme aj pre zahraničných účastníkov. V názve šampionátu absentuje slovo "tuning" nie náhodou, veď v modernej dobe dnešných zrazov už nejde o kvantitu ale kvalitu prípadných zásahov... K slovu sa dostávajú uhladené decentky, jemne vyladené veterány aj športové či luxusné železá, preto budú na týchto stylingových súťažiach vítané okrem čistokrvných lešteniek aj garážové klenoty v stave bližšom k tomu sériovému.

Pri hodnotení vozidiel odbornou porotou, pozostávajúcou z členov, ktorí sa úpravám áut venujú dlhé roky, sa bude klásť dôraz na celkový dojem a základné atribúty ako exteriér (lak, bodykit, wrap, detailing...), interiér (čalúnenie, sedačky, palubná doska, audio...), vzhľad motorového priestoru,  kolesá, celková čistota a tiež funkčné zásahy na agregáte i podvozkovej časti. V neposlednom rade je dôležitý nápad, inovatívny prístup či originalita a mínusové body sa budú udeľovať za nedokončené veci a doslovný "tuzing".

Registrácia do CFC je bezplatná, účastník obdrží seriálovú nálepku s poradovým číslom, pod ktorým bude vedený počas celej sezóny. Nálepka musí byť nalepená na viditeľnom mieste počas predvádzania auta, čiže na skle, karosérii z vonku alebo na stĺpiku, kedy je číslo viditeľné až po otvorení dverí, prípadne z vnútornej strany kapoty. Výherca prvého miesta v danej kategórii navyše automaticky získava voľný vstup na nasledujúce podujatie so svojim autom!

Kalendár podujatí Car Fans Cup 2016:

30.apríl: Power fest, letisko Trenčín

29.máj: Power fest, Slovakia Ring

2.júl: Power fest, letisko Boľkovce

15.-16.júl: Tuning Grill párty 7, letisko Dobrá Niva

23.júl: Power Tuning party, Bratislava

13.august: Tuningzraz Svidník

september: Finále - rozlúčka so sezónou, Hot Rod Cafe Banská Bystrica

Čo sa týka harmonogramu jednotlivých zrazov, registrácia do súťaže štartuje od 9.00 a potrvá do 11.30, okolo obeda sa uskutoční car limbo, samotné hodnotenie bude bežať od 11.00 do 16.00, kedy sa bude konať aj predvádzanie vozidiel na plachte, aby sa okolo 16.30 odovzdali ceny tým najlepším. K pohodovému dňu "autoholikov" prispeje aj sprievodný program zahŕňajúci fotenie hostesiek pri autách, rozhovory súťažiacich, meranie dB výfukov i priame súboje pred očami divákov v prípade nerozhodnosti porotcov.

 

Scény - kategorizácia:

1.Audi, BMW, Mercedes scene,

2.Ford, Opel, Seat scene

3.VW old  scene

4.VW new scene

5.Škoda scene

6.French + Italian scene

7.Japan + Asia scene

8.Oldies scene

- všetky ocenené miestami: 1., 2., 3.

9.Other scene –jedno ocenenie

10.TOP Stance – tri ocenenia bez poradia

11.Cena organizátora - 5 ocenení (veterán, superšport, kolesá, inovácia...)

12.Limbo – 1.miesto pevná strecha a 1.miesto cabrio

V priebehu sezóny sa kategórie môžu upravovať a pribúdať ďalšie v závislosti od počtu účastníkov.