Driftéri sa rozlúčili so sezónou

10. november 2014Publikoval P. Kovács

Po roku sa opäť v Košiciach poriadne bokovalo. Už 10. októbra sa to pred košickou halou Cassosport opäť začalo hemžiť nadupanými strojmi, pretekármi zo štyroch európskych krajín a krásnymi kočkami. Posledné preteky ročníka 2014 ParkettWorld Transportprojekt ST Drift Košice vyvrcholili napokon v nedeľu, 12.10.

drifting

Sobotňajšie kvalifikačné jazdy boli vcelku napínavé, keďže viacerí pretekári mali problémy s autami a museli opravovať a dolaďovať. Víťazstvo v nich si nakoniec vybojoval už spomínaný Marcin Banowicz, ktorý jazdil na Nissane 200SX, s motorom 1JZ. Druhú priečku získal Noro Kováčik, ktorého BMW "veľryba" M6 fungovalo perfektne a vďaka dlhému rázvoru sa aj dobre vyrovnával s rozbitou traťou. Na tretej priečke skončil jediný reprezentant českých farieb, Michal Reichert. Ten jazdí BMW E30, s motorom z M3 3,2 l.

drifting 

Medzi perličky patrí aj to, že Marcinovi Banowiczovi odišla spojka a podarilo sa im ju vymeniť tesne pred finálovými battlami, za 40 minút. To už je naozaj perfektný výkon. Možno aj vďaka novej spojke sa Marcinovi podarilo uchmatnúť pre seba aj celkové víťazstvo v pretekoch, kedy v napínavých battloch zvíťazil nad Markom Hučkom, ktorý sedlá BMW E30 M5 V8 Pickup. Tretie miesto si nakoniec nechal doma Noro Kováčik, ktorý porazil ďalšieho poľského pretekára, Lukasza Wneka.

drifting

Marcin Banowicz si bral do Poľska najväčšiu trofej.

drifting

drifting

Marek Hučko si pripísal ďalší cenný pohár.

drifting

Umelecké zátišie...

drifting

Východniarov statočne reprezentoval Košičan Noro Kováčik.

drifting

Švrtý skončil Poliak Lukasz Wnek na krásnej RX-7-ke.

drifting

Druhý bavorský pick up pálil gumy v rukách Mariana Nikša.

drifting

Gabriel Koczkás v kúdole dymu.

drifting

Ticho pred búrkou...

drifting

Vyskúšal sa aj talentovaný mladík z Košíc - Tomáš Bátory.

drifting

Druhý krát si profesionálne preteky zajazdil aj Tomáš Škovrunský, ktorý sa chystá cez zimu postaviť niečo radikálne...

drifting

Čech Reichert v battli s Koczkášom.

drifting

foto: fotoHD.sk