Finále tuningovej sezóny sa blíži

02. októbra 2014Publikoval P. Kovács

Poslednou zastávkou základných kôl v oboch republikách, kde TotalDIP Tuning Battle pôsobí bol "Tak trochu iný" zraz RelaxMeeting v kempe Konopáč u Heřmanova Městce. Tradičná jesenná, pohodová akcia v príjemnom areáli okolo rybníka, typická svojím menším priestorom pre leštenky. Avšak ani toto nie je na škodu, atmosféra pôsobí vďaka tomu útulnejším dojmom. Počasie s nami však hralo ruskú xu, po celý týždeň pršalo a ani predpoveď na sobotu neveštili nič dobrého.
show and shine
Hlavný usporiadateľ ale musí mať hore naozaj dobré konexie, lebo posledné zrážky spadli v piatok okolo šiestej hodiny a ako mávnutím čarovného prútika už ani kvapku po celý zvyšok akcie. Veľa ľudí so zlou predpoveďou nechalo odradiť a odsunuli príchod až na sobotu. Klasické zaplnenie Show and Shine priestoru už v piatok v podvečer sa teda nekonalo, ale na druhý deň sa areál už kompletne naplnil a nám sa uľavilo. Rekord v počte účastníkov z letného Relaxu sme síce nedosiahli, ale viac ako sedem desiatok súťažiacich loviacich posledné body pre české finále bola porcia rozhodne príjemná.
Hyundai tuning
Najväčšia bitka o pohárové umiestnenia sa tentoraz strhla v kategórii Oldies. Čierneho Petra si tentokrát bohužiaľ vytiahol Martin Kroulík so svojou Fialovú škodovkou na drôtených kolesách, aj keď jeho vozidlo tradične a zaslúžene "bedňu" okupuje. Prišli totiž matadori českej tuningovej scény s autami, ktoré bývajú ovešané aj tituly "Best of Best" a na treťom mieste nakoniec skončil Robert Beneš s červenou, značne roztiahnutou Škodou 1000MB. Druhé miesto bral Martin Koblížek s jednotkovým Golfom Cabrio - v dnes už veľmi zriedka videnej, extrémne širokej úprave GTO od spoločnosti Rieger, tak obľúbené na konci minulého milénia. Zlato pre zlatú. Nehovoríme o nikom inom ako o Honzovi Daněkovi, zvanému "Bombastic" a jeho extrémnej Škode 105 s motorom 2,0 16V z Opla, zlatým Lambo-lakom, chrómovými osemnástkami a svetlou výškou, ktorá by narobila problém i ležiacemu hadovi. S týmto autom sa Honza hrá už viac ako 15 rokov a právom si vyslúžil aj ocenenie Best od Best.
Skoda Superb tuning girl
Ešte sa zmienime o cene hostesiek. Je to ocenenie, ktoré si vyberajú len naše slečny hostesky, a len podľa toho, ktoré auto sa im na danom zraze najviac páči. Nejde teda o počet alebo štýl úprav, alebo o najväčšie kolesá, ale čisto o nezávislý pohľad krások na krásu. Na Konopáči toto ocenenie získal Ján Wojtyczek z Poľska so svojím BMW e46 cabrio na vzduchovom podvozku, ktorý sa dá ovládať naklápaním mobilného telefónu. To asi dievčatám, okrem luxusného interiéru, z ktorého sme ich nemohli vyhnať, učarovalo najviac.
Bombastic Skoda tuning
Konopáč nám teda uzavrel všetky základné kolá v prvej sezóne, kedy fičí TotalDIP Tuning battle v oboch krajinách bývalého Československa. Vrcholom každej z týchto sezón je Veľké finále. To české sa odohrá už túto sobotu v hale na Přerovskom výstavisku pod názvom Last Ride. Okrem finále sa tu môžu návštevníci tešiť na piatkovú párty, v sobotu na množstvo súťaží, hier a zábavy, ako je už na tomto zraze dobrý zvykom.
audi tt
Slovenské finále tradične prebehne v rámci medzinárodného autosalónu Autoshow Nitra. Pre tento rok sa posunieme do väčších výstavných priestorov, bude nás hostiť Pavilón N. Naša expozícia sa tu z roka na rok rozrastá nielen o finalistov, ale aj o najrôznejšie hostí. Kto vie... Možno sa rodí slovenská verzia Tuning Salónu podobného ako je pražský Prague Car Festival, alebo AMTS v Budapešti, nezostáva preto iné, než si držať palce nech to vyjde...

VW Golf tuning Rieger

Rieger beštia vie stále patrične upútať pozornosť...

Renault 19 tuning

Petr Musílek dokázal ako sa dá z Renaultu 19 Chamade urobiť parádny kúsok.

Peugeot 207 tuning

Mazda 323 F tuning

Mazda 323 F Martina Hrušku brala bronz v kategórii Japan & Asia Scene.

bmw e30 tuning

V Audi, BMW, Mercedes Scene zaslúžene kraľoval Radim Bluma.

Fabia styling tuning

BMW cabrio tuning air ride

Hosteskám sa najviac páčilo BMW E46 cabrio, schopné meniť svetlú výšku nakláňaním mobilu svojho majiteľa.

Skoda felicia tuning

Fiesta tuning

"Rybárska" Fiesta brala najväčší pohár v triede Ford, Opel Scene.

Skoda tuning

V prípade Škoda 105 Jana Daněka je ťažko vymýšľať akékoľvek komentáre...

tuning

A presne o toto ide!!!

Fabia airbrush

relax meeting konopač

text: Lukáš Karásek, foto: George Dostal