GT86 RocketBunny

30. november 2018Publikoval M. Lábaj

Japonská spoločnosť RocketBunny vyrába rozširovacie bodykity pre rôzne európske, americké, či japonské automobily so športovejším charakterom. Ich najnovší produkt predstavili na slabšom, ale zato zábavnom kupé Toyote GT86. Stvorili z nej poriadnu priťahovačku pohľadov.

Bodykit spočíva z už uvedeného balíku blatníkov RocketBunny V2. GT86 však v tomto prípade dostala dopredu i dozadu o pár kusov letiek viac, ktoré robia tvary jej karoséria viacej agresívnejšie. Naštvaný výraz vpredu dotvára okrem nového nárazníka aj integrované LED svetlá GReddy a splitter APR z uhlíkových vlákien. Z uhlíka je tiež nová kapota s dvomi veľkými výduchmi. Vyšportovanému zadočku pripravili veľký difúzor s tučnými koncovkami výfuku. Masívny zadný spojler s krídelkom údajne vytvárajú obrovský prítlak - keby ste chceli prevetrať všetky koníky pod kapotou.

Celý podvozok bol spevnený vďaka vylepšeným tlmičom a všemožnými výstužami diferenciálu, riadenia a aj prednou rozperou, všetko od firmy Cusco. Do širokých blatníkov nemôžu ísť nejaké šeredné kolesá, že? Na Toyotu obuli sadu kvalitných 19-palcových kolies Forgestar F14 v dvoch rozmeroch. Predné disky sú široké 9,5-palca, zatiaľ čo na poháňanej náprave majú 11-palcov. I keď mnoho úprav v motorovom priestore sa týkalo len jeho estetiky, agregát dostal i olejový chladič Cusco, HKS sanie, chladiacu sústavu Mishimoto a cat-back výfuk od GReddy. Pri takomto ohromujúcom exteriéri by sme však pod kapotou oveľa radšej našli výkonnejší, nafúkaný motor.

text: Matej Lábaj, foto: Forgestar