Hľadá sa pretekár!

11. december 2013Publikoval P. Kovács

Spoločnosť Procar-Motorsport pôsobí na Slovensku už piaty rok a venuje sa prenájmu pretekárskych a športových vozidiel ľuďom, ktorí milujú rýchlu jazdu a chcú zažiť niečo výnimočné. V posledných rokoch navyše začali aj aktívnejšie pretekať a rozhodli sa podporiť slovenský motoršport projektom, ktorý dostal názov “Procar-Motorsport hľadá pretekára“.

Cruze Cup Pro car motorsport

Ide o unikátny projekt, v ktorom sa naskytne príležitosť jednému fanúšikovi motoršportu jazdiť vo vozidle Chevrolet Cruze CUP, bez toho, aby si musel hľadať sponzorov, alebo financovať celú sezónu z vlastného vrecka, čiže prakticky zadarmo. Jediné náklady pre najlepšieho jazdca bude registračný poplatok 49,- Eur, ktorý zaplatí pri registrácii do projektu a samozrejme cestu na miesto konania pretekov. Tento projekt je určený pre všetkých fanúšikov motoršportu, ktorí sa už nechcú len pozerať na burácajúce autá, ale majú sen, aktívne sa zúčastniť pretekov. Pretože tohto projektu sa môže zúčastniť každý, tak sa vybralo vozidlo Chevrolet Cruze Cup, ktoré je samozrejme špeciálne upravené na okruhy firmou Wiechers Motorsport a vyznačuje sa ľahkou ovládateľnosťou, dobrým podvozkom, takže ho zvládne aj úplný nováčik.

Cruze Cup Pro car motorsport

Vybraný pretekár bude štartovať v atraktívnom Slovenskom okruhovom pohári, ktorý vznikol v r. 2013 a aktívne sa na ňom zúčastnilo už skoro 60 pretekárov. Preteky tohto seriálu sa konali poslednú sezónu prevažne na okruhu Slovakia Ring a jeden pretek bol na okruhu v Brne. V sezóne 2014 sa pohár rozšíri a jeden pretek sa uskutoční na okruhu Pannoniaring. V roku 2013 sa týmu Procar-Motorsport podarilo Slovenský okruhový pohár vyhrať a to s vozidlom BMW.

Cruze Cup Pro car motorsport

Výber pretekára prebehne v dvoch kolách. Prvé kolo bude prebiehať vo vybraných motokárových halách v Bratislave – Kart Aréna, v Trenčíne – Voltcentrum a pri Liptovskom Mikuláši – Monaco Grand Prix. Z každej motokárovej haly postúpia traja, a zo všetkých zúčastnených postúpi jeden, ktorý získa divokú kartu. Dôležité na postup do druhého kola nebude len najrýchlejší čas, ale kombinácia konštantnej jazdy a rýchlych časov. Týmto má šancu postúpiť do druhého kola širšia skupina ľudí. Druhé kolo bude prebiehať na okruhu Slovakia Ring a bude pozostávať z jázd na vozidle Chevrolet Cruze Cup a testu znalostí a pravidiel na okruhu. Zúčastniť sa môže každý, kto dosiahol hranicu 18 rokov a má platný VP skupiny B. Vek nahor nie je obmedzený a taktiež je vítaná účasť ženského pohlavia. Nehľadá sa aktívny pretekár s licenciou, ale amatér, preto všetci s platnou pretekárskou licenciou sú vylúčení. Prihlásiť sa dá na webstránke www.procarmotorsport.sk, kde nájdu záujemcovia podrobnejšie informácie. Projekt odštartoval 9.12.2013 a prvé kolo bude trvať do konca februára.

Cruze Cup Pro car motorsport

Pro car motorsport