Huracán Spyder aj vo verzii Performante

21. marec 2018Publikoval M. Pokrývka

Lamborghini urobilo vlani veľký rozruch modelom Huracán Performante, ktorý bol na nejaký čas najrýchlejším sériovým automobilom na slávnom okruhu Nürburgring. Rekord získalo ostré kupé vďaka vyššiemu výkonu, nižšej hmotnosti, upravenému podvozku i aktívnej aerodynamike. Už dlhší čas sa hovorilo, že rovnakými úpravami prejde aj otvorený model. Klebety sa naplnili počas ženevského autosalóna.

Talianska značka predstavila na pôde výstaviska Palexpo svoje prvé SUV menom Urus, ale aj Huracán Spyder vo verzii Performante. Od svojho uzatvoreného súrodenca prevzala všetko podstatné. Disponuje teda prepracovaným bodykitom obsahujúcim viacero pohyblivých komponentov a množstvo častí vyrobených zo špeciálneho karbónu. Okrem toho má aj odlišné disky kolies, neprehliadnuteľné prítlačné krídlo a trikolóru na prahoch.

Od sériového roadsteru sa novinka odlišuje aj krytom motora s väčšími chladiacimi otvormi. Atmosférický desaťvalec s objemom 5,2 litra produkuje rovnakých 471 kW (640 k) ako v prípade kupé, no vinou mierne vyššej hmotnosti sa zrýchlenie 0-100 km/h predĺžilo o dve desatiny. Zaberie teda 3,1 sekundy. Maximálne tempo je nezmenené, ide o 325 km/h. Cena sa podľa očakávania pohla smerom nahor. Lamborghini Huracán Spyder Performante sa má predávať od 219 585 eur, pričom k tejto čiastke ešte treba prirátať daň.

text: M.Pokrývka, foto: Lamborghini