Ken Block pripravený na sezónu 2014

20. február 2014Publikoval P. Kovács

Ak ste si mysleli, že už máte jasne naplánované čo v roku 2014 pozorne sledovať, tak ste na omyle. Vrchný "spaľovač pneumatík" a hlavný predstaviteľ Hoonigan racing tímu Ken Block práve vyrukoval s našlapaným kalendárom svojich projektov a závodov, ktoré idú ruka v ruke s novým dizajnom auta a pretekárskeho outfitu!

Fiesta Ken Block
Nasmerujte uši a oči do všetkých kútov planéty, Ken sa totiž objaví na rôznych podujatiach od Gymkhana Grid, Rallycross až po preteky kategórie WRC so svojim legendárnym Fordom Fiesta z dielne Hoonigan racing Division, ktorý navyše dostal nový a opäť poriadne výstredný oblek. "Nový dizajn Fiesty ma naozaj potešil, rovnako ako aj skompletizovaný kalendár pretekov, ktorý sme dali na tento rok dohromady." Povedal Block . "Znovu sa mi podarilo dať dohromady úplne odlišný, pestrý program , ktorý ma teleportuje z miesta na miesto naprieč celým svetom. Zúčastňujem sa celého Global Rallycross šampionátu, budem mať plné ruky práce na pretekoch Rally America, na WRC závode v Španielsku, tiež na podujatí Monza Rally Sprint prvýkrát spoločne s tímovým kolegom Valentinom Rossim, na Monster Energy Gymkhana Grid finále v Madride, či pri ukážkach Gymkhana v Japonsku. Pre mňa najzaujímavejšia bude ale skutočnosť, že úplne prvýkrát odjazdím tri preteky World Rallycross šampionátu. Som si istý, že nikto nemá v tohtoročnej sezóne lepšiu prácu ako ja!"

Ken Block
Ako prídavok k takto nabitému programu Block zmenil svoj ​​pretekársky race look pre sezónu 2014 s grafickým balíčkom, ktorý bude obsahovať produkty s jeho podpisom ako Hoonigan oblečenie, SPY okuliare a RC modely áut od HPI. "Vždy je pre mňa veľkou výzvou zmeniť dizajn oproti predošlému ročníku", povedal Block . "Našťastie, mám pocit, že to stále dokážeme. Tohtoročný dizajn tvorí kombinácia zvieracích prvkov spoločne s 8-bitovou grafikou, ktorú milujem . Prišli sme s unikátnym zebra dizajnom, ktorý sa mi naozaj páči a navyše ma vracia ku kombinácii čiernej a bielej, ktorú som používal v roku 2010. Myslím si, že si to fanúšikovia užijú."
Vidiac Blockov kalendár nám ostáva žiaľ opäť len konštatovať, že šanca uvidieť tento svetový fenomén na vlastné oči pre našinca je naozaj maličká. Ale kto vie, možno sa na rok ukáže aj na Slovensku... ;)

Fiesta Ken Block 

Ken Block - sezóna 2014:

Global RallyCross Championship:

- GRC Barbados: 5/18/14

- GRC X Games Austin: 6/17/14

- GRC Washington D.C.: 6/22/14

- GRC New York: 7/20/14

- GRC Charlotte: 7/26/14

- GRC Detroit: 8/3/14

- GRC Daytona: 8/23/14

- GRC Los Angeles: 9/20/14

- GRC Seattle: 9/27/14

- GRC Las Vegas: 11/5/14

Stage Rally:

- Rally America Rally in the 100 Acre Wood: 2/21-22

- Rally America Suesquehannock Trail Performance Rally: 5/30-31

- WRC Spain: 10/24-26

- Monza Rally Show: 11/22-24

World Rallycross Championship:

- WRxC Norway: 6/14-15

- WRxC France: 9/6-7

-  WRxC Turkey: 10/11-12

Gymkhana ukážky:

- Japan: 7/5-6

- Gymkhana GRID, Madrid: 11/1-2

Fiesta Ken Block

Fiesta Ken Block

Fiesta Ken Block

Fiesta Ken Block

st suspension tuningshop