Miňo sa hlási! M&G Lochristi

17. september 2014Publikoval P. Kovács

Viete si predstaviť krajší začiatok týždňa, než kvalitným tuningovým meetingom? Ten piatkový (12.9.2014) sa skôr niesol v duchu Meet & Coffee, no ničím nezaostával za iným, oficiálnymi.

Honda tuning 

Meetingy M&C sú známe svojou komornou atmosférou, menším počtom áut, no o to intenzívnejším feelingom. K tomuto konkrétnemu, v belgickom meste Lochristi, cca 30 km odo mňa, som sa dostal viac menej úplnou náhodou. Štvrtok sa niesol v znamení očisty a prípravy môjho Civica na sobotňajší zraz a práve na umyvárke mi môj nový kamoš spomenul, že sa v piatok večer stretávajú z ich klubu a že možno dôjde aj viac áut (oficiálne ich je v klube 7). A tak si vravím, nepôjdem do krčmy, ale spravím niečo pre svoju spokojnosť a zájdem na lokálny zraz...

tuning meeting supra

Keď som tesne pred cieľom pred sebou zbadal bielu wide Supru s posedom širším než tri Fábie dokopy, vyzeralo to na mierne väčší zraz než 7 áut! A tak aj bolo – stretko sa konalo pred menším nákupným centrom, došlo okolo 50 áut – od starého Kadettu, cez Toyotu Supru až po Scirocco. Každý si prišiel na svoje, milovníci japoncov, nemcov, aj amerík. Najkrajšie na tom bola tá atmosféra – ľudia sa nedošli hádať, kto má lepšie, krajšie, nižšie alebo neviem aké auto, ľudia si sem došli zapáliť čarovnú paličku, pokecať a jednoducho stráviť jeden nádherný piatkový večer v spoločnom duchu.

VW Passat tuning

Aj keď je moja Hondica v stave akom je, tu nárazník trochu nesedí, lak nie je vôbec top a podobné „drobnosti“, ľudom sa páčila, pýtali sa, fotili si… a bolo úplne jedno, že vedľa mňa stála vyššie spomenutá Supra, či Hot Rod Chevy na druhej strane. Všetci boli za jedno, všetci ochotne pokecali. Vychytal som jedného típka, ktorý prišiel na RHD S15 Spec R a verte alebo nie, prekecal som s ním viac ako 2 hodiny v kuse! 6 mesiacov čakal na import z Japonska, aby si mohol splniť sen! Nie, neminul svoje úspory na niečo bežné a plastové… Rovnako ako chalan, čo došiel na predposlednom Passate B7 sedan položenom na vzduchu a Bentley kolesách. Ruku na srdce, len naozajstný fajnšmeker je schopný postaviť niečo takéto.

Nissan GTR R spec 

Ako som už neraz spomínal, belgická scéna je diametrálne odlišná od tej našej, čo sa týka prístupu ľudí a pohľadu na vec. Viacero z nás by sa malo vydať na minimálne mesačný výlet mimo Slovensko a naučiť sa niečo nové. Teraz ak dovolíte, idem nachystať štvorku na dnešný meeting a hneď po ňom, nedeľný meeting pri mori! ;)

Golf air ride

VW bus retro

VW Golf mk3 tuning

hot rod

audi low tuning

Scirocco tuning

Opel corsa tuning

VW tuning meeting

Golf Porsche wheels

kadett c tuning

hot rod

text & foto: Milan Dzadik