MTM Audi S6

06. február 2013Publikoval P. Kovács

Dobrá správa pre všetkých, ktorí zistili, že 420 koní v ich Audi S6 4,0 quattro TFSI niekedy jednoducho nestačí. V high-tech dielni renomovaného úpravcu MTM bol vytvorený balíček, ktorý v prípade potreby dokáže šoférovi ponúknuť 555 miesto 420 koní a krútiaci moment o 700 Nm namiesto štandardných 550 Nm. Presne tak - v prípade potreby! MTM vybaví vašu S6-ku modulom, ktorý sa prakticky spúšťa tlačidlom a pri dueli na diaľnici povolia tlaky do sedadla ​​až pri rýchlosti 290 km/h. Ten, kto by chcel využiť tento "boost", za zásah si zaplatí približne 3.700 Euro. Ak ale patríte medzi tých, čo radi ohúria okolie i impozantným zvukovým prejavom, nemecká tuningová firma má k dispozícii i novo vyvinutý celonerezový výfukový systém za cenu 4.300 € vrátane inštalácie.
"Zvýšenie výkonu zásahom do elektronického riadenie motora nemá absolútne žiadny vplyv na životnosť a environmentálnu zlučiteľnosť zostavy," hovorí Roland Mayer, generálny riaditeľ spoločnosti MTM GmbH. "Využije iba vysoký potenciál osemvalcového agregátu Audi." Mayer okrem toho odporúča používanie modifikáciu vzduchových podvozkov F-Cantronic, čo v prípade tohto modelu umožňuje nezávislé zníženie prednej (až do 25 mm) a zadnej nápravy do 20 mm.
Vyladené auto z dielne MTM bez vizuálnych akcentov však nie je to pravé orechové. Pre Audi S6 C7 4,0 quattro TFSI sú preto v ponuke štyri sady ráfikov MTM-Bimota v cenách medzi 2.100 a 5.300 EUR. Za nimi sa môže ukrývať zdokonalený brzdový systém, ktorý bol špeciálne navrhnutý podľa dvoch hlavných zásad: ponechať jeho pohodlie dôležité v každodennom používaní - rovnako ako v sériovom modeli, ale brzdný výkon prispôsobiť k posilnenému motoru a jazdným vlastnostiam. Celkový balík by po tejto komplexnej premene mal spĺňať aj tie najnáročnejšie očakávania.

Zaujímavé informácie doplnené o kuloárne fotografie o spoločnosti MTM, ktorú vlani koncom roka navštívil náš partnerský Audi klub si môžete prečítať v aktuálnom vydaní dvojmesačníka Power magazine, v sekcii Fascinácia.

 

foto: MTM