Na Power feste sa aj driftovalo

04. jún 2016Publikoval P. Kovács

Druhé kolo, slovenského drifterského, šampionátu King of Drift Slovakia malo svoje pokračovanie na Slovakia ringu v rámci podujatia Power fest s doplnkovým názvom "Drag, Drift a Tuning majáles". Na druhom kole sa okrem slovenského šampionátu jazdil i maďarský a český šampionát a do bojov o cenné trofeje sa registrovalo celkovo 52 pretekárov z piatich krajín.

Zo slovenského zastúpenia sa v kategórii STREET prebojoval do finálových battlov z piateho miesta len János Onódi, ktorý jazdil maďarský i slovenský seriál. Michal Warhan Varholy ostal tesne pod postupovou čiarou, tak isto ako Ľuboš Ďurin a Daniel Bohuš na Nissane 350Z. V kvalifikácii s nulou na konte ostali aj obe začínajúce slovenské driftérky ženského pohlavia- Nina Zagoždžon a Petra Karičková.

V kategórii PRO sa do vyraďovacích battlov pozrelo 5 Slovákov. Najúspešnejším z nich bol víťaz kvalifikácie Marko Hučko, na druhom postupovom mieste, so stratou 2 bodov, sa umiestnil Norbert Kováčik, štvrtá postupová priečka patrila Romanovi Kolesárovi. Do battlov zo siedmeho miesta postúpil aj druhý jazdec z Team Driftgarage - Marián Nikš. Ako piatym Slovákom, ktorý sa pozrel do vyraďovacích bojov bol René Alexander na Toyote GT 86. Tesne pod postupovou čiarou so stratou jedného bodu ostal Gabriel Koczkas.

 

Z kvalifikačných bojov v slovenskom hodnotení v kategórii STREET najúspešnejšie vyšiel na 4 litrovom BMW E36 s výkonom 284 koní - János Onódi. Druhý stupienok na Slovakia ringu patril Michalovi Varhanovi a tretí miesto Danielov Bohušovi na Nissane 350Z. V kategórii PRO to na stupienok víťazov dotiahol na tretie miesto Marko Hučko, na BMW E30 pickup. S BMW M6 si druhú pozíciu vybojoval, minuloročný víťaz King of Europe, Norbert Kováčik a na najvyšší stupienok kategórie PRO sa postavil Roman Kolesár.

 

V absolútnom hodnotení vyzerajú výsledky nasledovne:

trieda PRO: 1.Marko Zakouřil, BMW M5t (ČR), 2.Martin Kokeš, BMW E30 (ČR), 3.Roman Kolesár BMW M3 (SK), 4.Norbert Kováčik, BMW M6 (SK)

trieda PRO2: 1.Gyula Csuka, BMW E30 (HU), 2.Semegi József, BMW E36 (HU), 3.Zamecz Norbert, BMW E30 (HU), 4.Bócsik Oszkár, BMW E30 (HU)

 

Noro Kováčik skončil v absolútnom hodnotení na peknej štvrtej priečke.

V slovenských pretekoch  si bronz bral Marko Hučko, na BMW E30 pickup.

Najväčšiu trofej si spomedzi driftérov bral do Čiech Marko Zakouřil.

Najlepší výsledok z domácich pretekárov si pripísal Roman Kolesár.

Marián Nikš vo finálovom battli.

Na Slovensko sa na svojej Supre rád vracia aj Attila Ládi .

Druhý stupienok na Slovakia ringu v triede Street patril Michalovi Varhanovi.

Bojovať v tvrdej konkurencii prišiel aj Tomáš Bátory.

Tesne pod postupovou čiarou do finále ostal Gabriel Koczkas.

foto: SŠA