Nostalgia po americky...

14. jún 2014Publikoval P. Kovács

Tretí pozdrav nášho kolegu Miňa Dzadika z Belgicka, formou vizuálneho sprostredkovania diania okolo tamojších ľudí - podobne orientovaných ako sme my, sa nesie v duchu návratu do čias, kedy sa ešte automobilky príliš nezapodievali spotrebou a emisnými normami...

Cadillac De Ville 

Mnohí by si mysleli, že západná EU - presnejšie jej tuningová scéna fičí výlučne na VW koncerne. Veru nie je tomu celkom tak a závan Ameriky pomútil hlavy mladým i starším petrolheadom aj v tých končinách starého kontinentu. A ešte ako?! V belgickom mestečku Deinze sa pred pár dňami konal nenápadný zrazík oldtimerov a množstvo tu vystavených zámorských želiez príjemne prekvapilo.

us car meeting 

Do ulíc centra sa samozrejme zamiešalo i niekoľko novších mašín, čo ale okoloidúcim vôbec neprekážalo, veď krajšiu kompozíciu akou je kytica starých Pony cars a nových GTčiek si málokto vie predstaviť. Boli tu k videniu aj nejaké tie domáce káry starších ročníkov, zákazkové motocykle a dokonca i obrovské ťahače. Prvé husle ale patrili poctivým véosmičkám namontovaným do športiakov, poriadnych pick upov, gangsterských dodávok, či dlhočizných suchozemských lodí.

Ford Mustang GT 

foto: Milan Dzadik

Ford Mustang Mach 1

Ford Mustang Mach 1 a jeho najvýkonnejšia verzia Cobra Jet.

Dodge Ram SRT

Dodge RAM SRT-10, ako úžitkový klon superšportu Viper poháňa 8,3-litrový desaťvalec. V Mexiku vyrábaný benzínožrút pokorí stovku za 5 sekúnd, takže pozor na pouličnú provokáciu ;).

Buick Super

Značne upravený Bucik Super zo 40-tych rokov minulého storočia, so skosenou strechou pekne pózoval veďla staručkého Citroenu.

VW kafer rat

Koloratúru dotvoril "zhrdzavený" RAT Käfer posadený na chrómových diskoch a vzduchovom podvozku.

Ford ranchero

Pekne upravená šiesta generácia Ford Ranchero Pick Up...

Ford ranchero

... a siedma generácia americky nezmyselnej kombinácie coupé/truck, vyrábaná v rokoch 1977-1979.

Chevrolet Apache

Chevrolet Apache z 50-tych rokov, ako jeden zo zástupcov známej série malých pick upov, označovaných výrobcom ako "Task Force series".

Pontiac Trans Am

Na zraz zavítal aj Knight Rider v podobe zachovalého Pontiacu Trans Am tretej generácie.

Cadillac De Ville

Piata generácia impozantného sedanu Cadillac De Ville, známa z amerických filmov 80-tych rokov

Cadillac

hot rod

Pontiac

US car meeting

hot rod

Majiteľ drag hot rodu si to možno pomýlil s nejakým šprintérskym závodom...

Mustang

american classic SUV

Chevy van

mustang meeting