Profituning 2023

Nové MINI JCW Countryman

13. november 2023Publikoval P. Kovács

Modely MINI John Cooper Works sa preslávili svojim vzrušujúcim výkonom. Novinka MINI John Cooper Works Countryman s 2,0-litrovým štvorvalcovým motorom stelesňuje nezameniteľné potešenia z jazdy. Nová modelová generácia priestranného všestranného vozidla citeľne narástla a ponúka ešte viac priestoru, komfortu a bezpečnosti. Vďaka systému pohonu všetkých kolies ALL4 je Crossover veľmi schopný aj mimo spevnených ciest.

Exteriér obsahuje množstvo detailov špeciálne vytvorených pre tento model, ktoré umocňujú jeho celkový vzhľad. Napríklad aerodynamické prvky s vertikálnymi reflektormi na prednej časti zdôrazňujú jeho široký postoj, zatiaľ čo nové MINI LED svetlomety s horizontálnymi pruhmi v režime JCW Signature Mode dodávajú crossoveru výraznejší vzhľad. Na prednej časti sa vyníma aj novo navrhnutá osemuholníková mriežka chladiča vo vysoko lesklej čiernej farbe a novo navrhnuté trojfarebné logo JCW. Novo navrhnutý C-stĺpik sa plynule pripája ku kontrastnej streche červenej farby Chili Red inšpirovanej motoršportom. Strecha klesá smerom k zadnej časti a dodáva modelu MINI JCW Countryman agilnú siluetu aj napriek zväčšenej výške a šírke.

Nový model MINI John Cooper Works Countryman dosahuje koeficient odporu vzduchu len 0,26, čo z neho robí jedno z najaerodynamickejších vozidiel vo svojej triede. To pomáha motoru s výkonom 221 kW (300 k) zrýchliť z 0 na 100 km/h len za 5,4 sekundy. Krútiaci moment 400 Nm a maximálna rýchlosť 250 km/h zaisťujú vzrušujúce potešenie z jazdy. Sériový systém pohonu všetkých kolies presne a spoľahlivo rozdeľuje svoju silu v každej jazdnej situácii. Vysoko výkonný brzdový systém s brzdovými strmeňmi červenej farby Chili Red zaisťuje intenzívne a presné spomalenie. Charakteristický zvuk systému klapiek výfuku zaručuje, že model MINI John Cooper Works Countryman možno okamžite rozpoznať ako vysoko výkonný automobil.

Kokpit je rozdelený na hornú a spodnú časť s vertikálnymi kľučkami dverí a vetracími otvormi v hornej časti. To zdôrazňuje vzpriamený a väčší celkový dojem z priestranného crossoveru. Červená a čierna farebná kombinácia na palubnej doske, pozdĺž výplní dverí a na špičkových športových sedadlách JCW odkazuje na pretekárske dedičstvo značky MINI. Prístrojová doska je vyrobená z dvojfarebného textilu vytvoreného z recyklovaného polyesteru. Zadná časť vozidla je veľmi všestranná a priestranná. Zadný rad sedadiel možno dĺžkovo posúvať v rozsahu až 13 centimetrov. So sklopenými operadlami zadných sedadiel možno v batožinovom priestore s objemom 460 až 1 450 litrov ľahko prepravovať aj objemné predmety.

Na ovládanie všetkých jazdných funkcií slúžia ovládacie prvky umiestnené na prepínacej lište MINI. Centrálny OLED displej s vysokým rozlíšením zastrešuje všetky ostatné funkcie. Tu si užívatelia môžu vybrať nové režimy MINI Experience Modes a nastaviť si preferovanú atmosféru jazdy pomocou špeciálne navrhnutých pozadí a zvukov. Režim motokáry poskytuje mimoriadne športový zážitok z jazdy a zvuk motora sa v kabíne ozýva s pôsobivou intenzitou. Projektor MINI na zadnej strane OLED displeja zaplaví palubnú dosku náladovými farebnými kombináciami a vzormi, ktoré zodpovedajú zvolenému režimu Experience Mode.

Okrem toho možno pomocou hlasového asistenta ovládať množstvo funkcií, ako sú navigácia, telefón a zábava. Hlasom ovládaná interakcia sa zobrazuje na kruhovom OLED displeji vo forme animácie grafických prvkov, typografie a avatara.

zdroj:  BMW Group