Novitec 570S Spider

15. február 2018Publikoval M. Lábaj

Novitec predstavil nový balík doplnkov a úprav pre kabriolet od McLarenu. V ponuke je niekoľko úrovní úprav motoru, športovo mierené zmeny v podvozku a k dispozícií je mnoho exteriérových doplnkov z čistého uhlíkového vlákna, samozrejme nesmú chýbať ani ľahučké kované kolesá. To všetko len za, moment. O tom, koľko za to zaplatíte sa zatiaľ nikto z Novitecu nezmienil.

Predok 570S-ka dostal nový spojler z uhlíkového vlákna. Vymenený spoiler nájdeme aj vzadu. Nemecký tuner si však dal záležať, tvary oboch krídel boli ladené vo veternom tuneli. Výsledkom tak je, že McLarenu sa vo vyšších rýchlostiach toľko nenadvihuje predná náprava a zadok má lepšiu stabilitu než so sériovým spoilerom. Efektívne doplnky sa nachádzajú i na boku kabrioletu. Karbónové kryty vetracích otvorov zase zvyšujú prívod vzduchu do motora.

Pre samotný agregát Novitec vyvinul nové mapy riadiacej jednotky, konkrétne sa zmenilo vstrekovanie, zapaľovanie a prebehlo upravenie plniaceho tlaku. S novým výfukovým potrubím sa 3,8-litrová twin-turbo V8-čka posilnila o 67 koní a 92 Nm. Na chrbát vám tak dýcha stádo v počte 646 koní (482 kW). S točivým momentom 692 Nm zrýchlenie z 0 na 100 km/h trvá presne 3 sekundy a tento stroj dokáže upaľovať rýchlosťou až 335 km/h.

Na ceste držia McLaren už spomínané kované kolesá s piatimi dvojlúčmi o veľkosti 9Jx20 palcov vpredu a 11Jx21 na zadnej náprave. Spider sa taktiež znížil o 30 milimetrov vďaka športovým pružinám, ktoré majú dopad aj na zlepšený handling, podľa vyjadrenia Novitecu je správanie auta kvôli pružinám viac „priamejšie”. Čo tým myslia, si už musíme domyslieť sami. S týmto autom sa však v dave nikdy nestratíte.

text: Matej Lábaj, foto: Novitec