Profituning 2023

Opulentné monštrum s modrou krvou

20. november 2023Publikoval P. Kovács

Range Rover je symbolom elegancie a sily v oblasti luxusných SUV, no ako vieme existujú zákazníci ktorí chcú aj tak viac. Jednou z možností na starom kontinente je v takomto prípade zaklopať na dvere nemeckého úpravcu Mansory. Konzervatívny Range Rover SV s dlhým rázvorom sa následne môže premeniť podľa filozofie tejto firmy „Go-crazy or go-home“ na luxusnú brutalitu, ktorá neupúta len na parkovisku opery ale aj na ktoromkoľvek zraze...

Vozidlo vyniká svojim individuálnym vzhľadom, vďaka viacerým dizajnovým a aerodynamickým prvkom posúvajúcim majestátne SUV vyššie. Bodykit obsahuje prispôsobenú kapotu, nové nárazníky, rozšírené blatníky, prahy, zákazkové zrkadlá, dvojité spojlery a nový zadný difúzor s brzdovým svetlom v štýle F1. Mansory Heritage jazdí na obrovských 24-palcových zliatinových diskoch vlastnej výroby s označením FD.15. Masívne kolesá sú obuté do pneumatík rozmeru 295/30 R24.

Interiér je zahalený do jasne bielej kože s množstvom odznakov Mansory a motívov Union Jack. Nechýba čierne kontrastné lemovanie sedadiel, veľa dielov vyrobených z uhlíkových vlákien a „hviezdny“ strop, ktorý je tiež inšpirovaný vlajkou Spojeného kráľovstva. Mansory Heritage však nie je len o estetike. 4,4-litrový 2-krát preplňovaný motor V8 z produkcie BMW ohúri silou 600 koní a maximálnym krútiacim momentom 835 Nm, čo umožňuje šprint tohto mastodonta z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 280 km/h.

text: P.Kovács, foto: Mansory