"PTP" Banská Bystrica - 1.diel

27. august 2013Publikoval P. Kovács

V sobotu 24.augusta žila Banská Bystrica automobilizmom v individualistickom poňatí. Na strešných parkoviskách Europa Shopping Center sa totiž konal zraz upravených a exkluzívnych áut Power Tuning party. Po prvom tohtoročnom, bratislavskom kole sa toto úspešné podujatie presunulo do srdca Slovenska a návštevníkov čakalo s bohatým programom.

Power tuning party

Na lukratívne dejisko dorazili upravené vozy zo Slovenska, Čiech i Poľska s cieľom zápolenia v jednotlivých kategóriách posledného kola šampionátu Cocaine Tuning Battle 2013 a vybojovania si trofejí v doplnkových kategóriách organizátora zrazu. Okrem tuningových automobilov sa predviedli i totálne zrekonštruované oldtimery, luxusné superšporty a vozidlá s extrémnymi audio aparatúrami. Najkrajšie autá sa v rozhovoroch s ich majiteľmi predstavili v tzv. "show&shine" na vyhradenej ploche s asistenciou nádherných modeliek.

Mondeo tuning

Power Tuning party sa tradične nezaobišla bez hlasitého revu motorov - merali sa decibely výfukov a hodnotila aj krása zvukového prejavu vozidiel. Popri kochaní sa v kráse vyleštených 4-kolesových klenotov si na svoje prišli i fanúšikovia populárnej hudby a extrémnych športov. Hosťami dňa bolo známe duo Bacil a Rakby, profesionálna tanečná skupina Old School Brothers - víťazi súťaže Slovensko má talent a neuveriteľnú cyklotrialovú show predvedol i majster sveta Ján Kočiš. Ten sa dokonca nechal vyburcovať na náročný skok cez auto, ktorý napokon dopadol úspešne. V rámci podujatia podvečer došlo aj k slávnostnému odovzdaniu cien slovenského šprintérskeho šampionátu, takže tu boli k videniu aj viaceré mimoriadne ostré, streetové drag-mašiny úspešných pretekárov, ktorí si dorazili prevziať cenné poháre. Po zotmení sa k slovu dostala veľmi populárna disciplína „light tuning“ s nádhernými svetelnými kreáciami v interiéroch a tiež exteriéroch áut. Banskobystrické Power Tuning party bolo zavŕšené veľkolepou after party v klube Ministry of Fun, kde vystúpil kontroverzný raper Rytmus, namiesto vopred avizovaného Ega, ktorý kvôli chorobe ospravedlnil.

Tuning party 

Výsledky doplnkových kategórií:

Cena Power magazine (5 áut bez poradia):

Lukáš Karásek - VW Beetle, Milan Forgáč - Fiat Bravo, Ján Zbiňovský - Fiat Coupe, Jaroslav Korienek - Honda Civic, Igor Malinovský - Honda Civic coupe

Top stance: Pavol Rudločák - Seat Leon

Best Sport car: David Badánik - Nissan Silvia

Best VIP style: Marian Faško - Mercedes-Benz 280SL

Best light: Ján Martoňák - Škoda Octavia, Marek Horáček - Škoda 100, Katarína Šipková - VW Beetle

Najhlučnejší výfuk: Patrik Žák - Hot rod FT1 / 131,9dB

Najkrajší zvuk: Jakubec Jozef - BMW E36

Mercedes SL tuning

Cenu za VIP-štýl si bralo do Revúcej toto vkusné SL-ko.

Seat Leon stance

Najkrajší postoj dňa a celkovo nepochybne pekný kúsok...

Nissan Silvia

Cena za najkrajšie športové auto putovala zaslúžene do Ružomberka.

MM racing

Na zraze sa prezentovala aj spoločnosť MM racing s výkonovou fajnovkou M3 G-Power...

Power tuning party

Merali sa aj decibely výfukov, avšak závodné BMW Jozefa Jakubeca bralo cenu za najkrajší zvuk.

Velorex tuning

Unikátny Velorex so slušnou hudobnou zástavbou bol veľkou atrakciou dňa.

Opel Speedster tuning

Trojica nádherných, upravených roadstrov Opel Speedster, Honda S2000 a Fiat Barchetta.

Audi A4 tuning

Moderované show&shine na vyhradenej ploche s "Banánikom".

light tuning

Večerná atmosféra pred pódiom vďaka zoskupeniu osvetlených áut chybu nemala...

V druhom dieli reportáže vám prinesieme podrobné výsledky 6.kola seriálu Cocaine Tuning battle a videoklip s najkrajšími momentkami akcie.

foto: Gabriela Riesová