Reportáž: Power fest, Slovakia Ring - drifting

05. máj 2018Publikoval P. Kovács

Prvomájový "Drag, Drift a Tuning majáles" ako slovenské podujatie s najväčšou koncentráciou konských síl priniesol motoristickým nadšencom aj tento krát mix dvoch extrémnych disciplín, ktoré boli navyše doplnené o statické dianie v rámci zrazu jedinečných áut. Na cieľovej rovinke okruhu sa jazdilo druhé kolo majstrovstiev Slovenska v šprintoch áut a motocyklov, kým prvé tri zatáčky asfaltovej dráhy patrili profesionálom v jazde bokom.

Divácky obľúbené závody v kontrolovanom šmyku zaradené do medzinárodného kalendára maďarského promotéra Drifting.hu odštartovali v ranných hodinách tréningovými jazdami. Štartová listina pretekárov zo štyroch krajín avizovala vopred slušné "hromy blesky", čoho dôvodom je aj fakt, že dlhá a rýchla trať prvých troch zákrut Slovakia Ringu kladie obrovské nároky na výkon špeciálov. V silnejšej triede PRO, kde jazdili autá s výkonmi až do 1000 konských síl bedňu ovládli maďarskí profíci, ale v kategórii PRO2 si zlato a striebro po bravúrnych finálových dueloch vybojovali slovenskí driftéri.

Výsledky "May Day" Slovakia Ring:
PRO: 1.Zamecz Norbert, Nissan S13 V8 (HU), 2.Magyar Tamás, Mercedes 190TD (HU), 3.Bócsik Oszkár, BMW E30 (HU), 4.Ládi Attila, Toyota Supra (HU)
PRO2: 1.Roman Porubiak, Mercedes C320 turbo (SK), 2.Andrej Beňka, BMW 335Ti (SK), 3.Kárai Péter, BMW E46 1JZ (HU), 4.Zilizi Krisztián, BMW E36 2.5T (HU)

Víťazom silnejšej triedy sa stal Zamecz Norbert na Nissane V8.

Toyotu Supru s výkonom cez 1000 koní popreháňal Attila Ládi.

Bronz v triede PRO si domov bral Bócsik Oszkár.

Cenné zlato v kategórii PRO2 vďaka Romanovi Porubiakovi ostalo doma.

Peter Kurňava - Nissan 350Z 1JZ GTE.

Tentokrát sa Ferencovi Hutterovi na Forde Sierra nedarilo a vypadol už v prvom kole finálových duelov.

Gabriel Koczkáš vs. Bócsik Oszkár.

S Mazdou RX8 V8 turbo bojoval Radovan Porubiak.

Vo farbách tímu Markom racing pretekal aj Bauer Bencze na Mercedese E500 turbo.

text & foto: SŠA