Sezóna ukončená vo veľkom štýle

15. októbra 2015Publikoval P. Kovács

Posledným veľkým podujatím tuningovej sezóny u nás býva finále česko-slovenského seriálu TotalDip Tuning battle, ktoré sa za posledné roky etablovalo v rámci jesenného autosalónu v Nitre. V tomto roku sa ale sily spojili a záverečné zúčtovanie scény upravených áut sa konalo pod hlavičkou veľkolepej Power Tuning show, ktorá prekvapila nie len účastníkov a návštevníkov ale i samotných usporiadateľov a pracovníkov výstaviska Agrokomplex.

Prípravy odštartovali v piatok 9.októbra, aby sa následne počas víkendu mohla rozprúdiť oku lahodiaca prehliadka klenotov zo Slovenska i okolitých krajín v sprievode nabitého programu s množstvom perličiek. Najväčšia hala výstaviska s označením M4 sa naplnila stovkou jedinečných áut, atraktívnymi expozíciami a obrovským davom ľudí, ktorý počas najvyťaženejších hodín doslova paralizovali pešiu premávku v uličkách medzi naaranžovanými skvostami. Celkový počet návštevníkov autosalónu sa vyšplhal na zaujímavé číslo vyše 134 tisíc, čo sa veru ukázalo aj na obecenstve v priestoroch Power Tuning show, ktoré dokonca dokázalo najviac podržať dav spomedzi všetkých hál svojim neustálym programom, či už na veľkom pódiu, alebo vonkajšom priestranstve pred halou, kde sa konala adrenalínová show Guľa smrti a kuriózne Low rider show skákajúceho Mercedesu.

Power Tuning show

Na svoje vopred určené miesta dorazili mašiny, ktoré sa kvalifikovali do finálového kola počas roka, nazbieraním dostatočného počtu bodov v rámci daných kategórií - určených podľa úrovne prestavby. V triedach od "Level1" až po "Level8" bola v Nitre vystavená špička toho, čo sa v garážach ukrýva a hodnotil sa exteriér, interiér, motorový priestor, čistota, lak aj mechanické úpravy a odbornou porotou sa určili víťazi kategórií a takisto aj prestížna TOP osmička v absolútnom ponímaní, TOP 20 z hostí, ceny za aranžmá aj extra ocenenia. Okrem spomenutých pohárov si svoje trofeje odovzdala i redakcia motoristického časopisu Power magazine, ktorá hodnotila všetky exponáty, aj tie okrem  finalistov celoročného šampionátu.

 

Najväčším prekvapením pre účastníkov bolo veľké nájazdové pódium s veľkoplošnou obrazovkou so živým prenosom diania, kde sa vystriedalo množstvo vozidiel s cieľom ich predstavenia majiteľmi. Pódium samozrejme poslúžilo aj pre horúce vystúpenia go-go tanečníc alebo nového talentu hip-hopovej scény Michala Krúža známeho zo show ČS má Talent. Nechýbalo ani obľúbené sexi car wash, kedy baby ukázali umenie "umývania" na 900-koňovom Time Attack špeciály Nissan GTR. Novinkou ale bolo fotenie dievčat v štýle cars & girls vo vyhradenej zóne pred zrakmi divákov a takisto "LIVE" prerábka Seatu Leon v expozícii dielne Hederik tuning. V  menšej hale S prebiehalo meranie decibelov audio sústav, súťaž v kvalite ozvučenia interiéru, montáž auto hi-fi a v nedeľu sa tu slávnostne odovzdali ceny Slovenského šprintérskeho šampionátu 2015.

Ocenenia Power magazine:

TOP stance: Samuel Ziman, VW Golf

Best Sport car: Ján Šmerda, BMW Z3 coupe

Retro scéna: Miro Horniak, Škoda 110

Street style: Róbert Greguš, Audi A4 Avant

High level: Jiří Kubíček, VW Scirocco

5* interiér: Milan Forgáč, Nissan GTR

"Wheel whore": Lukáš Kováč, Škoda Superb

Racing style: Tomáš Rokos, Hyundai Lantra GT

Cena pre hostesku: Procar Motorsport

TOP engine: Matúš Fremel, VW Golf

 

Ceny - Finále Tuning Battle 2015:

TOP 8:

1. Michal Mazáč - ŠKODA OCTAVIA, 2. Milan Forgáč ml. - FIAT BRAVO, 3. Vítězslav Hejčík - ŠKODA OCTAVIA, 4. Milan Forgáč st. - NISSAN GT-R, 5. Jiří Kubíček - VW SIROCCO, 6. Rostislav Chytil - VW POLO, 7. Petronela Slančíková - NISSAN 370Z, 8. Ján Šmerda - BMW Z3 COUPE

TOP 20 z hostí:

Seat Leon - Miroslav Šuvada, Audi A4 combi - Róbert Greguš, Seat Ibiza - Jiří Pokorný, Škoda Superb - Lukáš Kováč, Škoda 130 RS - Tomáš Štefany, Seat Arosa - Jiří Bryndač, Daewoo Lanos - István Nagy,  Audi A4 cabrio - Zdeněk Bajgar, Audi A4 - Peter Jamnický, VW Golf III cabrio - Tomáš Havetta, VW Golf IV - Samo Zima, Kia Pro Ceed - Veronika Votavová, Škoda Fabia - Ákos Egyed, Audi A4 - Martin Chovančik, VW Scirocco - Jakub Radiměrský, Seat Leon - Jozef Vacho, VW Golf III - Lubomír Dlugoš, Opel Calibra - Gabriel Rehák, Škoda Octavia II - Kamil Sedlák, VW Golf I - Boris Pavlík

 

Na pódiu sa predviedol aj El Dixento, ktorému putovala cena "High Level".

V expozícii Motul sa týčil brutálny okruhový špeciál Nissan GTR zo slovenskej dielne Autopia.

O svojej krásnej Alfe 146 s motorom Fiat 2.0 turbo porozprával Václav Vlasák.

Prekrásna Gulf Škodovka si právom brala cenu "Retro scéna".

Michal Krúž a jeho tanečné umenie...

Sexi car wash patril opäť k najobľúbenejším bodom programu.

A prišiel aj český Stig ;)

Najväčšiu trofej od poroty seriálu Tuning Battle si bral Michal Mazáč za totálne prekopanú Octaviu.

DB špeciál spoločnosti IL Trade ukázal ako sa fénujú vlasy trocha inak...

Na recenziu Scarpovej Z4-ky si ešte trošičku čitatelia PM počkajú. Chystá totiž ďalšie zaujímavé zásahy... ;)

Go-Go tanec pri autách predviedli dievčence z Gridgirls.

Dielňa Hederik tuning na záver predstavila výsledok svojej 2-dňove práce na Leone. V Nitre pred zrakmi návštevníkov sa namontovali vertikálne dvere, nárazníky, spojler, koncovka i svetlá Dayline.

foto: George Dostal