Show&Shine 2013 v Českej republike

07. marec 2013Publikoval P. Kovács

Po dlhšom období neistoty sa situácia okolo pokračovania dlhoročného, úspešného seriálu upravených áut u našich západných susedov rozuzlila a tak pre radosť mnohých ani tento rok nebude česká scéna bez súťaže Show&Shine. Dokonca bude opäť korunovaná dvojdňovým finále v rámci výstavy International Prague Car Festival 2013.

Súťaž Meguiar 's Show & Shine 2013 je spoločným projektom organizátorov pražskej výstavy a spoločnosti Escape6, ktorá sa stala jej generálnym partnerom. A o čo vlastne ide? Jednoducho si s užiť niekoľko tuningových akcií a hlavne pražské finále, na ktorom bude jedinečná možnosť si zmerať sily s tunermi z niekoľkých európskych krajín. Meguiar 's Show & Shine nie je voľným pokračovaním súťaže Tuning Cup, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Čiastočne z nej samozrejme vychádza a ako bonus sa pre tých úplne najlepších prichystali krásne poháre, ale organizátori by boli radi, aby ich súťažiaci brali len ako čerešničku na torte. Hoďte rivalitu za hlavu - hlavným cieľom je sa stretnúť, užiť si pohodový deň a pozrieť sa, čo na svojich vozidlách urobili podobne nakazení jedinci.

show & shine

Stretnúť sa s nami môžete celkom na piatich akciách, z ktorých prvé štyri slúžia ako kvalifikácia na finále:

27. 4. Autosport&Tuning Show Hradec Králové

25. 5. Big Shock Tuning Meeting Olomouc

15. 6. RelaxMeeting Pardubice

10. 8. Tuning Extreme Show Příbram

31. 8. – 1. 9. International Prague Car Festival – finále

Meguiar 's Show & Shine má na každej z uvedených akcií vyčlenený svoj ​​vlastný priestor, v ktorom sa poskytne majiteľom pekných a vkusne upravených áut pokojné prostredie pre ich prezentáciu. Čo sa týka samotnej organizácie, v skratke postačí nasledovné - žiadna povinná registrácia, žiadne štartovné, žiadne obmedzenia.

Ani v súťažných kategóriách určite nebudete mať zmätok. Na každom zo základných kôl sa vyhlási TOP 10 najlepších vozidiel zrazu a nebude chýbať ani špeciálna cena Meguiar 's pre najlepšie "vydetailovaný" voz. Na pražskom finále sa počet cien ešte strojnásobí. Cieľom nie je rozdať čo najviac pohárov, ale oceniť tých najlepších. V minulosti bolo množstvo kategórií rozdelených podľa značky, krajiny pôvodu alebo veku vozidla. Možno o ne neprídete, ale to už záleží len na usporiadateľa zrazov, či Meguiar 's Show & Shine doplní svojou vlastnou súťažou. Meguiar 's Show & Shine totiž rozhodne nemá ambície nahrádzať súťaž Tuning Cup, ktorá si po dlhých ôsmich rokoch dáva pauzu.

Seat Leon  

Samozrejme čitateľom Power magazínu neujde dianie na českej scéne, totiž z každého kola vám ponúkneme na stránkach nášho časopisu reportáž a fotografie najkrajších vozidiel.

Viac informácií nájdete na: www.tuningcup.cz a www.meguiars-czech.cz.