Trenčín bude burácať!

13. apríl 2016Publikoval P. Kovács

Majstrovstvá Slovenskej republiky v šprintoch áut a motocyklov 2016 odštartujú na letisku v Trenčíne jedným zo spojených pretekov, započítaných do šampionátu dvoch krajín. 30.apríla si na kvalitnom trenčianskom betóne zmerajú sily v rámci podujatia Power fest s prívlastkom "Drag Wars SK vs.CZ" naši pretekári s českými, no do boja o trofeje na štvrťmíli a cenné body šampionátu sa tradične zapojí aj početná skupina brutálnych vozidiel z Poľska. Najextrémnejšia motoristická disciplína sa v profesionálnom usporiadaní so špeciálnou časomierou a automatizovaným štartovacím zariadením vracia do Trenčína po dvoch rokoch prestávky, kedy sa lokalita vynechala z kalendára pretekov. Cieľom organizátorov je počas poslednej aprílovej soboty opäť dosiahnuť najväčšiu koncentráciu konských síl na meter štvorcový a priniesť divákom celodenný rev drag špeciálov s výkonom často cez 1000 konských síl.

 

Závodiť sa na trati dlhej 402 metrov bude v troch základných kategóriách - Autá Profi, Autá Street a Motocykle, ktoré sa následne delia podľa objemu a pohonu do jednotlivých tried. Finálové jazdy ôsmych najrýchlejších následne rozhodnú o stupňoch víťazov a chýbať nebude ani najatraktívnejší vyraďovací rozstrel ôsmych absolútne najrýchlejších, bez ohľadu na objemovú triedu. Na záver superfinálových jázd sa zistí meno toho, kto zdolá trať v najkratšom čase a v napínavých súbojoch dostatočne udrží nervy na uzde.

 

Ako je tomu zvykom za 12 rokov histórie podujatí Power fest, okrem fanúšikov priamočiarej jazdy super rýchlych vozidiel, si na svoje prídu aj milovníci stylingových úprav a krásne zreštaurovaných amerických áut. Pastvou pre oči budú totiž stovky vyleštených skvostov, ktoré sa zúčastnia prvého kola zrazu a statickej súťaže Car Fans Cup 2016 a moderovaného predstavenia počas takzvaného "show and shine" na plachte. Okrem toho nebude chýbať obľúbené Car Limbo, meranie decibelov výfukov ani fotenie s dámami... Trenčiansky Power fest bol vždy zároveň oslavou zámorského automobilizmu z čias jeho najväčšej slávy, preto aj ročník 2016 ponúka vodičom US Cars bezplatný vstup a hodnotenie krásy vo viacerých kategóriách.

 

Viac info na stránke www.zrychlenie.sk