Tuning Show Budapest 2013

28. február 2013Publikoval P. Kovács

V  dňoch od 22. do 24.marca sa tradične stredoeurópska tuningová sezóna zahajuje veľkolepím spôsobom vo výstavnom komplexe Hungexpo v Budapešti. Medzinárodná výstava upravených áut a motocyklov bude aj v tomto roku veľkolepím podujatím, naštartujúcim obdobie roka, kedy sa na cestách objavia nízko položené, hlučné autá rolujúce na veľkých kolesách a nízkoprofilových pneumatikách.

girl

Za posledné roky sa z tejto špecifickej výstavy pre nadšencov tuningu a auto hi-fi rozrástla komplexná a gigantická výstavná akcia nadregionálneho charakteru, ktorá v roku 2013 hostí naraz až 8 čiastkových podujatí. Okrem tuningovej výstavy sa návštevníci môžu tešiť na motocyklový salón, otváracie kolo maďarského šampionátu extravagantnej disciplíny Gymkhana, expozície jedinečných cutom bike a hot rodov, aj bodovaný pretek národného pohára motocyklovej akrobacie - Stunt riding championship. Doplní ich tématická výstava so zameraním na maďarských automobilových konštruktérov a vynálezcov, komerčný autosalón s aktuálnymi novinkami a na svoje si prídu aj vyznávači pokreslených tiel v pavilóne vyčlenenom na Tatoo expo. Toto všetko naplní výstavné plochy piatich pavilónov a priľahlých vonkajších priestranstiev v rozlohe 80.000m2 a k videniu bude celkovo viac ako 1.000 vozidiel.

drift 

Budapeštianska Tuning show je už akýmsi festivalom všetkého pekného, pohybujúceho sa na kolesách, no nás pochopiteľne opäť najviac láka už po ôsmi krát samotné gro celého - Carstyling Tuning Show, ktoré ponúkne aj tento krát dočasný domov stovkám najkvalitnejšie upraveným autám okolitých i vzdialenejších štátov Európy. Pastvou pre oči budú okrem individuálnych kreácií i klubové aranžmá, show cary renomovaných tuningových firiem a zjednotené expozície delegácií jednotlivých krajín. Podobne ako tomu bolo vlani sa našinci môžu tešiť aj na výber zo slovenskej scény a určite sa ani v tomto roku hambiť nebudeme musieť, naše farby budú hájiť viaceré vydarené kúsky známe aj zo stránok nášho časopisu. Vyleštené káry budú ako inak v mnohých prípadoch dekorovať fajnové modelky a krása nežnejšieho pohlavia bude v hlavnej úlohe tiež v prípade voľby Miss a na hlavnom pódiu pri horúcich vystúpeniach zoskupenia Carstyling Dolls. Divákov neminie ani "live" show prestavby vozidla počas troch dní konania sa podujatia, usporiadatelia si tento rok vybrali naozaj atraktívny základ v podobe 418-koňového Fordu Mustang roku výroby 2012.

SK 

Vlani nás okrem obrovského množstva vkusne vyladených áut zaujala bohatá, u nás mimoriadne zriedkavo výdaná scéna zákazkovo postavených hot-rodov a custom bike-ov. V osobitnom pavilóne sme v nemom úžase sledovali totálne uletené železá, typické pre zámorské závody na soľných pláňach a zrazy usporadúvané na slnkom zaliatej Floride. V našich končinách vidieť podobné kúsky je fakt ojedinelé, no ich prítomnosť bude mať aj tento rok opodstatnenie kvôli oficiálnym súťažiam V4 Customs, v ktorej si zmerajú schopnosti stavitelia z krajín vyšehradskej štvorky, východo-európsky a svetový pohár custom bike a tiež prvého koloa národného pohára Rusty Rodders Hot Rod Show.

hot rod 

Samozrejme naša redakcia chýbať na tejto tuningovej akcii ani tento rok nemôže, takže ak sa nebudete môcť osobne zúčastniť, prinesieme vám komplexný materiál na stránkach nášho časopisu doplnený o videá a fotogalérie tu na webovej stránke.

Video zostrih z vlaňajšieho ročníka: