Waregem Oldtimer Event

19. december 2017Publikoval M. Dzadík

Z Belgicka som vám už priniesol nejeden report, no ten dnešný bude trocha odlišný. Dôležité je zdôrazniť, že táto krajina je čo sa týka tuningových zrazov a meetingov obecne ďaleko pred nami. Podotýkam, že nielen v hlavnej sezóne je počet zrazov na jeden víkend často krát vyšší, než počet prstov na jednej ruke. No tento nedávny sa od tých ostatných líšil pomerne výrazne – v maličkom mestečku Waregem sa konal Oldtimer event spojený s burzou.

Milujem veterány, no nikdy som nebol na žiadnom evente, ktorý by bol zároveň burzou a preto som sa na tento deň veľmi tešil. Waregem Expo je miestna výstavná hala, kde sa konajú akcie rôzneho druhu, od hudobných koncertov až po automobilové výstavy. Keď som prešiel jej bránami, takmer okamžite bolo z tohto miesta cítiť takú tú vôňu starých vecí – celá hala bola totiž posiata dobovými vecami – od staručičkých olejových kanistrov Castrol, Shell atď, cez staré Coca Cola chladničky, výbavu dielne, benzínové stojany, svietiace nápisy až po neskutočne sexy veterány. A všetko bolo na predaj!

 

Je nezmysel opisovať vám, aké autá tam boli k videniu alebo aké predmety ste si tam mohli kúpiť – od toho tu sú moje fotografie, ktoré vám povedia daný príbeh. Dodám len jedno, tak úžasné autá, aké som videl tam, som ešte pohromade nikdy v živote nemal možnosť zažiť. A to ani zďaleka nie je všetko, no o tom v ďalšom článku...

 

text & foto: Milan Dzadík