WheelPorn: i8 na druhú

11. január 2018Publikoval P. Kovács

Nie je hybrid ako hybrid, na to sme už prišli pri redakčnom teste najextrémnejšieho auta z portfólia BMW. i8-ka je fenoménom sama o sebe - ukrýva v sebe nezameniteľný šarm, inteligenciu ale aj drzosť a nesmiernu agilitu. Batmobil ukazujúci smerom dopredu sme vám v továrenskom vyhotovení predstavili v poslednom vydaní nášho časopisu, no kto by si bol pomyslel pri premiére tejto exotiky, že sa nájdu aj takí, ktorým toto nestačí...?

A takí sa veru vždy nájdu - podotýkam, chvála Bohu :). Jedným z nás - čo sa chcú na cestách odlíšiť, dokonca ktorým nestačí ani športové superauto v sériovom vyhotovení, je holandský youtuber Nikkie. Tento 23-ročný chlapík si povedal, že superšport z Bavorska má dáke vizuálne medzery a s čistou hlavou dosiahol pomerne nemožné. Priznajme si, dotknúť sa čohokoľvek na tejto premakanej káre, prešpikovanej sci-fi technológiami sa môže ľahko stať neodpustiteľným hriechom.

V takýchto prípadoch sa treba k téme stavať citlivo a že sa to dá, toho dôkazom je táto orgazmická kreácia. Keď som vyššie spomenul " vizuálne medzery", základom nespokojnosti majiteľa bola "medzera" medzi kolesami a blatníkmi. Problém vyriešila inštalácia vzduchového podvozku so zavesením a vankúšikmi AirRex, ktoré ovláda manažment AccuAir a výmena pôvodných 20-palcových diskov za nové - o dva čísla väčšie  krásky Vossen 305T. Na tie sa natiahlo obutie rozmerov 245/30R22, resp. 285/25R22.

Stance bol vyriešený, na rad prišla polemika ohľadne karosérie. Dokonalé línie sa našťastie nenarušili, no nový, matný čierny celopolep od JD Customs s decentnými líniami v medenej farbe vzhľadu dodali temnotu a jedinečnosť. Dôležitou maličkosťou bolo na záver farebne prekomponované logo. Ergonomicky i materiálovo dokonalý interiér, oblečený do bielej kože sa doladil iba z hľadiska hudby. Spoločnosť StreetCustoms naordinovala lepší zvuk komponentmi HYBRID Audio, ôsmimi reproduktormi a zosilňovačom Genesis a 9-palcovým subwooferom Focal, ktorý si našiel honosné miesto medzi zadnými "sedadlami".

Priznám sa viac by som si ani ja predstaviť pod pojmom tuning v prípade i8-ky nevedel. Nikkie sa trafil vo všetkom do čierneho - vzduch môže poslúžiť aj z praktického hľadiska pri prejazdoch spomaľovačov, matná čierna je veľmi OK a hudba nikdy nie je dosť dobrá...

 

text: Kovács, foto: Mathijs Van Wijk