Zmena účelu...

01. októbra 2018Publikoval P. Kovács

Zvyčajne si kompaktné SUV človek kúpi, aby lepšie odolával nástrahám každodenného života. Mestská džungľa prináša vysoké obrubníky, rozbité cesty, málo priestoru  na manévre, kým víkendové rodinné vychádzky za športom či oddychom kladú nároky na nejakú tú priechodnosť aj nespevnenými komunikáciami. Logicky teda z tohto vyplýva, že ísť cestou úprav takéhoto crossovera v aktuálnom trende znižovania a veľkých papúč je úplný nezmysel. Istý Claudio z Talianska však má na toto úplne iný názor...

Ten jeho názor úplne prirodzene vyplýva aj z jeho povolania, keďže sa živý predajom diskov, pneumatík a tuningových dielov. Claudio si vybral nového, extravagantného služobníka v podobe Volkswagenu T-Roc s motorom 1,5TSi o výkone 150 koníkov, aby ukázal, že aj tento segment áut sa veru dá poňať iným spôsobom. Treba uznať, že výsledok stojí za povšimnutie a T-Roc v metalíze Curcuma yellow, spolu s 20-palcovými kolesami Vossen HF-2 o šírke 8.5, resp. 9.5 palcov vypadá fakt zaujímavo.

Samozrejme žiadaný efekt by sa nedal dosiahnuť na sériovom podvozku, takže muselo nutne dôjsť k montáži vzduchového Airlift 3P, ktorý vie v stave pokoja riadne prikrčiť tento podvihnutý a oplastovaný hatchback. Keď sa už siahlo po takých krásnych a hodnotných papučiach, nebolo by to OK bez riadnych bŕzd, preto sa nové, karbon-keramické s označením "RS" zapožičali z Ingolstadtu.

text: Kovács, foto: Mathijs Van Wijk