Profituning 2021_2

31.júl patril aj tuningovej smotánke

07. august 2021Publikoval P. Kovács

Kým sa na pristávacej dráhe trenčianskeho letiska doslova lietalo na štyroch a dvoch kolesách rýchlosťami až 316km/h - viď. predošlú reportáž o šprintoch - tak v statickej zóne panoval kľud, ktorý sa iba sem-tam narušil nejakým tým dunením pri meraní dB. Power festy sú príznačné týmto extrémnym protikladom a diváci sa radi zrekreujú pokukaním vystavených áut v zóne show & shine po nejakom tom sledovaní ohlušujúcich šprintov, sprevádzaných navyše poriadnou dávkou dymu.

Na tuningovom priestranstve ich čakala kopa vyleštených unikátov, ktoré by sa mali predstavovať na "plachte", prípadne predviesť nejakú tú hudobnú show v prípade výkonnejších kufrových zástavieb. Doba sa ale mení, spolu s preferenciami majiteľov krásnych áut a posledné stylingové zrazy sú až príliš tiché a nesú sa v čoraz komornejšej atmosfére. Účastníkom sa nechce k mikrofónu a schopnosti vzduchových podvozkov ich vyladených áut si mnohí tiež nechávajú pre seba. Je to škoda, totiž by sa určite našli na každom zraze mnohí laickí obdivovatelia, ktorí by si radi čo to vypočuli alebo uvideli funkčnosť výdobytkov modernej techniky. Každopádne sa bolo načo pozerať a klobúk dole pred evolučným vývojom niektorých projektov.

Fanúšikovia jedinečných áut si prídu opäť na svoje 21.augusta, kedy sa v rámci Power festu a zrazu amerických áut usporiada tretie kolo seriálu Show and Shine Slovakia, ale tento krát na novom mieste v rámci letiskového areálu v Trenčíne...

TOP 10
Milan Forgáč - Nissan GTR
Juraj Bečička - Audi RS4
Mišo Zajko - Seat Ibiza
Jakub Tomka - Škoda Octavia
Lukáš Cupák - Škoda Octavia
Marek Káčerík - VW Golf 4
Matúš Banán Fremel - VW Golf 3
Roman Koči - Škoda Fabia
Michal Novák - Škoda Octavia
Lukáš Benco - Honda Civic

CENA ORGANIZÁTORA
Andrej Labuda - Škoda Superb 2
Martin Kenický - VW Passat CC
Natália Junasová -VW Passat
Lukáš Kalinič - Mercedes W124
Tomáš Gulan - Seat Leon

TOP STREET CAR
Ján Pavlík - Nissan 350Z
Marek Kvasnica - Škoda Fabia
Ladislav Baláž - Honda CRX
Sedrik Knight - Honda Civic
Robo Husár - Seat Leon

text: Kovács, foto: Ján Straka - Magpie, Matej Jančo - MJ photography