Profituning 2021_2

6. BMW Spanilá jazda

16. máj 2022Publikoval M. Lábaj

Zatiaľ čo sa na západe v Trenčíne na letisku konal Power fest, na východe v Slovenskom raji si pripravili fanúšikovia značky BMW už šiesty ročník Spanilej jazdy. Slovenský raj je pre každého milovníka šoférovania jedna z najkrajších trás. Okrem legendárneho Dobšinského kopca sa tu nachádza aj stará a poriadne kľukatá cesta číslo 533, ktorá vedie z Gemerskej Polomy cez Hnilec až do Spišskej Novej Vsi cez sedlo Súľová.

Po dlhej zime sa na Dedinkách pri hoteli stretlo 92 automobilov Mníchovskej značky. Zvyšujúci sa záujem donútil organizátorov si pripraviť premiérovú súťaž o najkrajšie auto jazdy. Najviac hlasov získala strieborná Alpina B3, ktorej majiteľom je Miroslav Dujava. Na druhom mieste sa umiestnilo BMW E92 M3 a tretie miesto putovalo legendárnej popradskej E61 M5.

Všetci zúčastnení sa však nevedeli dočkať kedy vyrazia prevetrať svoje mašiny. Jazda odštartovala od Hotela Priehrada smerom na Mlynky. „Na prvej odbočke doľava!“ pripomínali každému organizátori. Následne sa pokračovalo na Hnilec a spomínané sedlo Súľová, kde si každý šofér poriadne precvičil prácu s volantom. V Gemerskej Polome sa kolóna napojila na cestu číslo 67 v smere do Dobšinej a pokračovala cez Dobšinský kopec. Jazda sa ukončila v obci Stratená časť Dobšinská ľadová jaskyňa, kde sa v príjemnej atmosfére mali čas všetky autá schladiť.

text: M.Lábaj, foto: autor, Slávka Čisárová