770 HP TechArt Panamera Turbo S

18. december 2018Publikoval M. Lábaj

Nedávno sa v nemeckom mestečku konala obľúbená európska výstava petrolheadov Essen Motor Show 2018. Ukázali sa nie len nablýskané veterány ale aj moderné športové automobily. Domáci tuner TechArt pri tejto príležitosti verejnosti ukázal upravené Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Upravená Panamera je zamaskovaným superšportom. TechArt vyšvihol jej výkon na nesmiernych 770 koní (574 kW) bez toho aby sa dotkli riadiacej jednotky motora. Štvorlitrová V8 preplňovaná twin-turbom dostala len nové výfukové potrubie s klapkami a karbónovými koncovkami. Úmerne sa podvihol aj krútiaci moment, ktorý má teraz hodnotu 980 Nm a samozrejme, mocný zvuk nemeckého osemvalca je hlavným prejavom tohto Porsche. Panamera dokáže zašprintovať z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy. Maximálna rýchlosť je 316 km/h.

TechArt tomuto kombíku namontoval aj balík GrandGT, ktorý zahŕňa kozmetické úpravy, ako napríklad predný nárazník s integrovaným splitterom, prahové nástavce, či adaptéry na rozšírenie blatníkov o 50 až 80 mm. Panamera stojí na vkusných 22-palcových diskoch Formula V. V interiéri nájdeme o trošku menší volant TechArt type 7 so značkou na dvanástich hodinách. Cena upravenej Panamery je otázna. Kto chce mať ale rodinné auto s hodnotným zvukom, cestu si nájde.

text: Matej Lábaj, foto: TechArt