800HP G-Power C 63

31. októbra 2018Publikoval M. Lábaj

Renomovaná nemecká spoločnosť G-Power má po mnoho úprav mníchovských vozidiel už dosť. Tentoraz si do parády zobrala konkurenta zo Stuttgartu, Mercedes C 63 vo fabrickej úprave AMG. A poviem vám, šikovné ruky posunuli hranice tohto špičkového motora o hodný kus ďalej. Ako? Takto!

Bi-turbom preplňovanému 4,0-litru dali väčšie turbodúchadlá vyrobené pomocou CNC technológie, do nich osadili upravené lopatky. Prepracovaný je tiež celý systém nasávania vzduchu. Kyslík do motora prúdi cez nový filter vzduchu s vyšším prietokom. Následne optimalizovali jeho vírenie od vrtuliek do spaľovacieho priestoru. Motor dostal aj nový výfukový systém z nerezu, rozumej Akrapovič. Vďaka nemu sa zredukoval spätný tlak výfukových plynov, zväčšil sa prietok a teplota plynov mierne klesla. Najmä sa zlepšil však zvuk. S týmito úpravami V8 podáva úctyhodný výkon - 800 koní (588 kW) a rovných 1000 Nm.

Po výkonnostných modifikáciách prišli na rad aj vizuálne. Mercedes obliekli do kamuflážového wrapu a obuli mu exkluzívne 20-palcové kolesá Hurricane RR. Päť lúčové disky sú vyrobené zo špeciálneho leteckého hliníka, nastriekané v čiernej farbe s lesklým povrchom. Pneumatiky Michelin Pilot Sport široké 255 vpredu a 285 vzadu sa pilne snažia udržať priľnavosť. Oh, snáď som nezabudol. Stopky pri šprinte z 0 na 100 km/h sa zastavia po 3,4 sekundách. C 63 dosahuje najvyššiu rýchlosť 330 km/h. Už nám len chýba video z drag battle, kde sa proti nemu postaví bavorský konkurent.

text: Matej Lábaj, foto: G-Power