AMTS Budapešť

16. apríl 2013Publikoval P. Kovács

V  dňoch od 22. do 24.marca sa tradične stredoeurópska tuningová sezóna zahájila veľkolepým spôsobom vo výstavnom komplexe Hungexpo v Budapešti. Medzinárodná výstava upravených áut a motocyklov bola aj v tomto roku masovým podujatím, naštartujúcim obdobie roka, kedy sa na cestách objavia nízko položené, hlučné autá rolujúce na veľkých kolesách a nízkoprofilových pneumatikách.

Za posledné roky sa z tejto špecifickej výstavy pre nadšencov tuningu a auto hi-fi rozrástla komplexná a gigantická výstavná akcia nadregionálneho charakteru, ktorá v roku 2013 hostila naraz až 8 čiastkových podujatí. Okrem tuningovej výstavy sa návštevníci mohli tešiť na motocyklový salón, otváracie kolo maďarského šampionátu extravagantnej disciplíny Gymkhana, expozície jedinečných cutom bike a hot rodov, aj bodovaný pretek národného pohára motocyklovej akrobacie - Stunt riding championship. Doplnila ich tematická výstava so zameraním na maďarských automobilových konštruktérov a vynálezcov, komerčný autosalón s aktuálnymi novinkami a na svoje si prišli aj vyznávači pokreslených tiel v pavilóne vyčlenenom na Tatoo expo. Toto všetko naplnilo výstavné plochy piatich pavilónov a priľahlých vonkajších priestranstiev v rozlohe 80.000m2 a k videniu bolo celkovo viac ako 1.000 vozidiel.

Tuning show

Budapeštianska Tuning show je už akýmsi festivalom všetkého pekného, pohybujúceho sa na kolesách, no nás pochopiteľne opäť najviac lákalo samotné gro celého - už po ôsmi krát zorganizovaná Carstyling Tuning Show, ktorá ponúkla aj tento krát dočasný domov stovkám najkvalitnejšie upravených áut z okolitých i vzdialenejších štátov Európy. Pastvou pre oči boli okrem individuálnych kreácií i klubové aranžmá, show cary renomovaných tuningových firiem a zjednotené expozície delegácií jednotlivých krajín. Podobne ako tomu bolo vlani sa diváci mohli kochať aj vo výbere zo slovenskej scény a určite sme sa ani v tomto roku hanbiť nemuseli, naše farby hájili viaceré vydarené kúsky známe aj zo stránok nášho časopisu. Slovenský tím, propagujúci druhý ročník súťaže Tuning Battle 2013, bol navyše spestrený českými tátošmi, zapájajúcimi sa do bodovania tohto seriálu a tak núdza o výberové vozidlá naozaj nebola.

V slovensko-českej reprezentácii seriálu Tuning Battle 2013 pyšne pózovala aj "Silvia", ktorú poznáte z novembrovej titulky Power magazínu.

Tuning show

Nekompromisné driftovacie náčinie BMW E46 s karbónovo-laminátovým bodykitom.

Drift BME e46

Exot výstavy - nevkusný ale mimoriadne pútavý audio show car firmy Hertz.

Tuning show 

Dokonalosť a exkluzivita v každom detaile! NAJ show car salónu bol v našich očiach nemecký Golf MK1.

Tuning show 

Tuningové akcie si pýtajú vystavenie decentných youngtimerov ako soľ. Táto prekrásna E24-ka nás priam omámila...

BMW E24 

Obsiahlu fotoreportáž z tejto výstavy si prečítate v dvojčísle 5-6 časopisu Power magazine.

 

foto: Boholy