BMW M4 Cabrio Edition 30 Years

20. február 2018Publikoval P. Kovács

Spoločnosť BMW M GmbH pred 30 rokmi prvý raz doplnila svoju modelovú ponuku o otvorené vysoko výkonné vozidlo. Model M3 Cabrio rady E30 prišiel pred letom 1988 a fanúšikom motoršportu priniesol možnosť užiť si fascinujúce športové vozidlo s otvorenou strechou navrhnuté pre každodenné využitie no s technológiami pohonu a podvozka, ktoré pochádzali z pretekárskych tratí. BMW M4 Cabrio Edition 30 Years zosobňuje úspešnú tradíciu a exkluzivitu tohto modelu.

Špeciálna edícia vznikne v limitovanom počte 300 kusov a na cesty sa dostane s balíkom M Competition. Štvorsedadlové vozidlo s otváracou strechou očarí výkonom 331 kW (450 k), výfukovým potrubím M Sport, adaptívnym M podvozkom so špeciálnym režimom SPORT a mimoriadne športovo nastavenou dynamickou kontrolou stability DSC s aktívnym M diferenciálom. Špeciálne vyvinuté prvky výbavy a dizajnu zvyšujú exkluzivitu exteriéru aj interiéru.

Pre model BMW M4 Cabrio Edition 30 Years sú k dispozícii dve farby karosérie vychádzajúce z tradície vozidla. Modrá metalíza Macao Blue pripomína debut vysoko výkonného kabrioletu pred troma dekádami. Nemetalický lak Mandarin II je spomienkou na žltú farbu Dakar, ktorá sa objavila na druhej generácii modelu BMW M3 Cabrio.

Štandardnou súčasťou limitovanej edície sú vysokolesklé čierne lišty Shadow Line typických obličiek BMW pochádzajúce od BMW Individual, bočné ozdobné mriežky M, označenie modelu a kované disky kolies z ľahkej zliatiny Star-spoke. Exkluzívne pre tento výnimočný variant dodávané disky kolies s priemerom 20 palcov majú matnú sivú farbu Orbit Grey.

Interiér limitovanej edície dostal celokožené čalúnenie kožou Merino, pričom jeho farba sa prispôsobuje farbe karosérie vozidla. K modrej metalíze Macao Blue sú na výber dve dvojfarebné kombinácie Black/Fjord Blue a Black/Silverstone. Exkluzívnou súčasťou je aj zodpovedajúce kontrastné prešívanie na opierkach hlavy ako aj M koberčeky orámované niťou rovnakej kontrastnej farby. Vozidlo nalakované farbou Mandarin II má čierny interiér so žltým prešívaním. Súčasťou všetkých verzií sú interiérové lišty Carbon Fibre. Na prahoch dverí aj na opierkach hlavy sú vytlačené nápisy 30 Jahre Edition. Na palubnej doske v priestore pred spolujazdcom sa okrem nápisu 30 Jahre Edition nachádza aj číslo 1/300, ktoré uvádza poradie vozidla v rámci limitovanej série.

zdroj: BMW Group