Profituning 2021

Brabus 800 Mercedes-AMG GLS 63

09. jún 2021Publikoval P. Kovács

Videli ste už vlajkovú loď podsvetia? Diablov reprezentatívny krížnik predstavila prednedávnom nemecká firma Brabus a najväčší medveď neostal ničím dlžný povesti tejto prestížnej dielne z Bottropu. Ťažko by ste totiž hľadali niečo brutálnejšie, odstrašujúcejšie a majestátnejšie ako GLS-ko v tejto temnej úprave - nehovoriac o hrôzostrašnej sile v jeho útrobách...

Rešpekt vzbudzujúci vzhľad bol vylepšený množstvom karbónu, ktorý okrem vylepšenia stylingu plní predovšetkým funkčnú súčasť výkonovej stránky projektu. Diely z ľahkého kompozitu efektívnejšie usmerňujú prúdenie, resp.odvádzanie vzduchu a dopomohli aj k miernej redukcii váhy tohto prerasteného kulturistu. Vzduchové pruženie dostalo nový manažment aj celkové zníženie o 25mm, čo dobre sekunduje umiestneniu obrích, 24-palcových monoblokov. Za ich dizajn dávame tiež veľký palec hore.

Interiér nie je ničím iným, ako čiernou orgiou luxusu. Najjemnejšia koža s typickým prešívaním v kombinácii s karbónom a hliníkom sa proste musí páčiť aj šejkovi z Bahrainu. Za volantom sa ale bude usmievať ako mesiačik hlavne vďaka úprave agregátu. Dva krát preplňovaná, štvorlitrová véosmička sa posilnila na výkon 789 konských síl, pri maximálnom krútiacom momente rovných 1000Nm. Táto dávka nasteroidovaných svalov tak postačí na 100km/h šprint za 3,8 sekundy. Vravíte si nič moc? Tak nezabúdajte, tento mamut váži vyše 2,5 tony! ;)

text: P.Kovács, foto: Brabus