Profituning 2023

Custom Mercedes-Maybach GLS

19. február 2023Publikoval P. Kovács

Účelom najväčšieho a najmajestátnejšieho korábu z portfólia Mercedes-Maybach je prepraviť posádku v tom najväčšom pohodlí a luxuse, pri čom vysoké GLS ponúka v porovnaní s modelom S nadhľad a komfort pri nastupovaní. Vždy sa dá ale viac, lepšie, drahšie a toto vedia aj v renomovanej poľskej spoločnosti Carlex Design, kde sa neboja siahnuť ani na takého exkluzívne kúsky. Cieľ je jasný – osloviť zámožných klientov, ktorí chcú byť aj v tomto segmente jedineční a neuskromnia sa „bežnou sériovkou“...

Základom tohto rýdzeho luxusu na kolesách a demonštrácie úspešnosti je nová farebná schéma, postavená na mätovej zelenej so zlatými akcentmi. K tomu všetkému čierny vršok a kompletne preodetá kabína do totožných tónov a môže sa ísť na golfovú párty, či výstavu jácht. Celkový dojem umocňujú krásne 23-palcové disky v zlato-bronzovom laku, mohutný gril v tom istom odtieni, jemný čierny pás po bočnej línii a na predných blatníkov umiestnené logo Carlexu, ktoré už veru niečo znamená.

Ak sa niekto zaľúbi to tejto nie každodennej zelenej, toho poteší aj interiér. Rovnaké odtiene sa objavujú aj vo vnútri Maybach GLS. Horná palubná doska, výplne dverí a strecha sú čierne, ostatné čalúnenie je mätovo zelené, pri čom sú sedadlá zdobené šitím v tvare diamantu.

Maybach GLS 600 4Matic sa dodáva výhradne so 4,0-litrovým motorom V8 s dvojitým preplňovaním, ktorý poskytuje výkon 550 koní (410 kW) a 729Nm . Disponuje tiež technológiou Mercedes EQ Boost, ktorá krátkodobo dodá ďalších 21k a 249 Nm. Automobilka ponúka Maybach GLS so zadnou lavicou pre celkovú prepravu piatich pasažierov, no honosnejšie je usporiadanie s dvoma kapitánskymi kreslami vzadu. Títo cestujúci majú svoj vlastný zábavný systém a môžu si užívať ventilované, vyhrievané a masážne sedadlá.

text: P.Kovács, foto: Carlex Design