Dlho očakávaný štart šprintérskej sezóny sa blíži

20. júl 2020Publikoval P. Kovács

Korona výrazne zasiahla aj do plánov aktérov drag racingu a promotér musel zrušiť tri úvodné kolá seriálu 2020. Namiesto aprílového Power festu na Slovakia Ringu sa tak milovníci extrémnej priamočiarej jazdy prvý krát v tomto roku stretnú 25.júla v Trenčíne. Tradičné dejisko letiskovej plochy privíta okrem domácich pretekárov aj tých zo susedných krajín, a keďže sa podujatie organizuje v spolupráci s českým promotérom seriálu Automotošprint ČR, očakáva sa aj tento rok silná enkláva nabúchaných mašín zo západu...

Prvá bitka Majstrovstiev Slovenska v šprintoch áut a motocyklov prinesie najväčšiu koncentráciu konských síl akú môžete na Slovensku zažiť a kuriózne duely extrémnych mašín. Power fest je miestom, kde sa v nekompromisnej konfrontácii stretne napr. poľská 800-koňová Corsa s 1000HP BMW M3 turbo, Fiat 127 turbo s luxusným superšportom alebo upravená limuzína Audi S8+ a preplňovaný Mustang. Chýbať ani tento krát nebudú kuriozity ako 700HP Fiat Coupe, Smart s motorom Kawasaki, GTR AMS Alpha s viac než 1300 koníkmi pod kapotou, ani najrýchlejšie TDi-čka republiky. Na bubienky si bude ale treba dávať pozor aj pri štartoch preplňovaných motocyklov a unikátnych dragstrov s big blokmi V8.

Na "Drag Wars SK vs.CZ" sa bude v rámci spojených pretekov závodiť na trati dlhej 402 metrov v troch základných kategóriách - Autá Profi, Autá Street a Motocykle, ktoré sa následne delia podľa objemu a pohonu do jednotlivých tried. Finálové jazdy najrýchlejších následne rozhodnú o stupňoch víťazov a chýbať nebude ani najatraktívnejší vyraďovací rozstrel ôsmych absolútne najrýchlejších, bez ohľadu na objemovú triedu. Novinkou bude súťaž o najvyššiu maximálnu rýchlosť na 1km, ktorej sa môžu zúčastniť streetové autá s výkonom nad 300k v limitovanom počte.

Okrem fanúšikov štvrťmíle si na svoje prídu aj milovníci stylingových úprav, zriedkavých a exotických áut. Pastvou pre oči budú totiž stovky vyleštených garážových klenotov, ktoré sa zúčastnia zrazu a statickej súťaže Show & Shine Slovakia. Okrem toho nebude chýbať profesionálne meranie decibelov zvukových aparatúr a výfukov v rámci súťaže Audio Cup Slovakia. Trenčiansky Power fest bol vždy oslavou zámorského automobilizmu, preto sa v spolupráci s Garage V8 Trnava usporiada v rámci eventu aj veľký zraz Amerík s viacerými súťažami a atrakciami.
Viac info na stránke www.zrychlenie.sk