Domáce mašinky...

04. september 2013Publikoval P. Kovács

Aj keď sme menšia krajina, behá aj u nás pomerne veľa zaujímavých automobilových kreácií, o ktorých sa veru patrí napísať. Zverejniť recenzie domácich tuningových kúskov a tým vzdať hold ich majiteľom, ktorí investovali do tohto krásneho koníčka množstvo času a peňazí, považujeme za našu prioritnú úlohu. V nasledujúcom vydaní dvojmesačníka Power magazine, ktorý sa ocitne na predajných pultoch od 12.septembra preto opäť oferujeme značný priestor štyrom slovenským vozom.

BMW "Supra"

Swap - výmena agregátu za typovo odlišný je trendom v celom svete. Máme ho aj my veľmi radi a tak je to aj v bratislavskej dielni Matlovič racing, ktorá už bola na našich stránkach spomenutá viac krát, vďaka ich zaujímavým automobilovým "hardcore" kreáciám. Na začiatku tejto sezóny sme sa u nich opäť oboznámili s jedným fascinujúcim kúskom, ktorý napokon nie náhodou bol jedným z vystavených show car-ov na jarnom bratislavskom autosalóne v stánku Power magazine. V aktuálnom vydaní si teda posvietime na kupé BMW E30, v ktorom pradie preplňovaný 6-valec 7M-GTE z japonskej športovej klasiky Toyota Supra MK3.

BMW E30 swap drift

Clio na sladko

A nie len že na sladko, ale k tomu vďaka snehovej bielej a ušľachtilým kovom aj na ľadovo. K Martinovej práci je priam fľaša fajnového, dobre schladeného šampusu stvorená a veru oslava po zrazoch, na ktorých sa toto Clio v poslednej dobe ukáže a skasíruje pohár je opodstatnená. Sám majiteľ porozpráva príbeh založený na prerode malého rodinného hatchbacku na víťazný kúsok tuningových súťaží krásy, ktorý sa pre Power magazín zvečnil za asistencie sexi modelky...

Renault Clio tuning

Československý AIR RIDE Colt

Nejedno dobre vytunené auto čo sa objavilo na našej slovenskej zrazovej scéne má pôvod u našich západných susedov. Kúsok sa už opozerá a majiteľa mení aj vycestovaním za hranice svojho zrodu. Toto je však iný príbeh. Tento Mitsubishi Colt 8. generácie totiž majiteľa nezmenil, od začiatku je ním René zo Zvolena, ktorý pracoval v Čechách a presťahoval sa späť na rodnú hruď.

Mitsubishi Colt tuning

Banán a jeho MK3

Iste veľká časť z vás má toto auto v svojom podvedomí z akcií, kde sa uskutočňuje show&shine áut tej elitnej triedy. Matúš  so svojou bábikou obieha zrazy už druhú sezónu a treba uznať že veľmi úspešne. Takmer všade kam príde je postup rovnaký: príde, zaujme pozornosť porotcov a domov odchádza s pohárom. Čo však musel podniknúť pre to, aby bol schopný konkurovať súperom v mimoriadne nabitej VW-scéne?

VW Golf tuning

Ak aj TY vlastníš podobné, upravené a výnimočné auto, kontaktuj nás prostredníctvom elektronickej pošty...

Autosalon Nitra 2013