Drag Wars SK vs.CZ

20. máj 2015Publikoval P. Kovács

Po prvom, mimoriadne úspešnom kole Majstrovstiev Slovenska v šprintoch, ktoré sa odjazdilo 8.mája na cieľovej rovinke Slovakia Ringu sa jazdci presunú na Moravu. 30.mája sa na letisku v Přerove po prvý krát v histórii uskutoční česko-slovenská šprintérska vojna, usporiadaná v rámci spoločného, oficiálneho majstrovského kola. Podujatie POWER FEST - zaradené do slovenského aj českého národného šprintérskeho kalendára SHELL - AUTOMOTOSPRINT ČR 2015 ponúkne pretekárom disciplíny drag racing prvú otvorenú možnosť porovnania sa v jednotlivých objemových triedach v troch základných kategóriách: Autá Profi, Autá Street a Motocykle.

power fest 

Pre možnosť usporiadania spojeného preteku sa zosúladila kategorizácia a predpisy oboch šampionátov, takže si Slováci, Česi a samozrejme jazdci ostatných zúčastnených krajín sily zmerajú v spoločných kvalifikáciách a následne i finálových vyraďovačkách. Jazdiť sa bude na dlhšom šprintérskom variante trate o dĺžke 402 metrov - čiže 1/4 míle a pretekárom bude k dispozícii profesionálna časomiera s automatizovaným signalizačným zariadením a tlačeným výstupom po každej jazde. 

power fest 

Přerovská, medzinárodná drag-vojna bude i holdom krajine, z kade tento vírus, šport a vášeň pochádza, preto sa bude niesť v duchu amerických muscle cars. Majiteľov áut so zámorským rodokmeňom čakajú usporiadatelia bezplatným vstupom, vyhradeným parkoviskom a súťažami krásy popri zraze jedinečných áut, ktorý sa tu bude konať. A už sme pri ďalšom bode celodenného programu - a to pri výstave a súťaži áut  v rámci 8.kola česko-slovenského seriálu TotalDip Tuning Battle 2015. Na betónových plochách letiska v Přerove si prídu na svoje fanúšikovia vyleštených unikátov, prestrojených oldtimerov, krásnych žien aj extrémnych audio aparatúr. Samozrejme nebude chýbať moderované show & shine, fotenie modeliek, ani profesionálne bodovanie.

power fest 

Podujatia Power fest sú tradičnou zárukou najväčšej koncentrácie konských síl na meter štvorcový, preto ak si nechcete nechaj ujsť celodenný rev nadupaných motorov, ak chcete byť pri divácky obľúbených extrémnych burn outoch dvoj a štvorkolesových mašín, ak chcete cítiť hrmenie pod nohami od drag špeciálov s výkonmi cez tisíc koní, tak príďte 30.mája na letisko v Přerove.

info: www.zrychlenie.sk, www.automotosprint.cz

power fest

power fest

power fest

power fest

power fest

power fest

power fest

power fest