Profituning 2021_2

Drive-N Limited Edition: Luxusné eNko

11. máj 2022Publikoval M. Lábaj

Nestačí vám obyčajné i30 N? Hyundai si pre náročných zákazníkov pripravil limitovanú sériu svojho najúspešnejšieho hot-hatchu. K menu si pripisuje označenie Drive-N Limited Edition a týka sa to oboch karosárskych verzií – klasického hatchbacku a fastbacku.

Rozdiel medzi Drive-N a obyčajným eNkom je vo vzhľade ako exteriéru tak interiéru a lá rovnaká zábava zabalená v exkluzívnejšom šate, a to buď v čiernej Phantom Black Pearl alebo bielej Serenity White Pearl. Limitovaná edícia dostala kované 19-palcové bronzové disky kolies s matným finišom, čierne znaky Hyundai, špeciálnu sadu nálepiek na sexi boky, tvár a zadoček a nesmú chýbať samotné odznaky na predných blatníkoch, že sa jedná o tú exkluzívnejšiu verziu. V týchto znakoch sú však tiež zakomponované GPS súradnice domovu všetkých N modelov. Ak si ich hodíte do navigácie, ako cieľ vám ukáže európske testovacie centrum Hyundai Motor, ktoré sa nachádza priamo pri okruhu Nürburgring v Nemecku.

V kabíne každého Drive-N sa nachádza plaketa s jedinečným číslom s informáciou o ktorý presne kus sa jedná. Hyundai ich totiž vyrobí iba 800, pričom tri štvrtiny – 620 kusov, je určených len pre európsky trh. Kožu na volante, radiacej páke, ručnej brzde a lakťovej opierke nahradila Alcantara s červenou niťou. V červenej farbe sú aj všetky detaily, predné aj zadné bezpečnostné pásy, N tlačidlá na volante a vzor na sedadlách N Light Seats. i30 N Drive-N má tiež exkluzívne koberčeky so špecifickým nápisom. Okrem nového vzhľadu bude limitovaná edícia plne vybavená. To zahŕňa zadnú rozperu, panoramatické strešné okno a rozsiahly zoznam prvkov aktívnej bezpečnosti Hyundai Smart Sense. Ak si potrpíte na pohodlie, môžete si priplatiť za vyhrievaný volant, väčší 10,25-palcový displej infotaimentu a bezdrôtové nabíjanie smartfónu.

Séria Drive-N je štandardne vybavená Performance paketom, teda preplňovaný dvojliter je naladený na 280 koní. Hyundai necháva výber prevodovky na majiteľov, k dispozícií je 6-stupňový manuál aj 8-stupňová dvojspojková prevodovka N DCT. DCT ponúka tri funkcie pre ešte lepší zážitok – N Power Shift, N Grin Shift a N Track Sense Shift. Vďaka funkcii N Grin Shift sa dvojlitru krátkodobo zvýši výkon o ďalších 10 koní na 20 sekúnd. Hyundai, a čo tak i30-tku úplne oholiť? Niečo na štýl Meganu Trophy-R? To by podľa nás bolo ešte zaujímavejšie auto.

text: M.Lábaj, foto: Hyundai