East Coast Defender

26. októbra 2018Publikoval M. Lábaj

Land Rover Defender je kultovné terénne vozidlo so všetkým, čo skutočný off-road má mať. Odolná karoséria, veľká svetlá výška a poriadne pneumatiky. Americký úpravca E.C.D. Automotive Design sa  nebál pohrať sa s myšlienkou, namontovať do Defenderu veľký bublajúci osemvalec. Vu'a la Project Evolution.

Základom je dlhá karoséria D110, na ktorú namontovali široký bodykit Kahn. Do blatníkov osadili veľké 20-palcové kolesá v čiernej farbe s naozaj poriadnymi all-terrain pneumatikami. Zatiaľ čo pri ostatných projektoch široké blatníky a kolesá ihneď vyniknú, pri tomto aute je to opačne. Zvonku old school, luxus a moderné technológie zvnútra. Sedadlá sú čalúnené kombináciou čiernej kože a vzoru Roja Rawhide. Na palube sa nachádza aj moderný informačno-zábavný systém s bezdrôtovým nabíjaním pre smartfóny. Počas zdolávania nástrah lesných ciest uši spolucestujúcich poteší kvalitná zvuková súprava od firmy JL Audio.

Pod kapotou Defendera sídli čistokrvný americký motor - 6,2-litrová V8, známa tiež pod označením LS3 zo Chevroletu Corvette. Úpravca doladil zvuk bublaniny nerezovým výfukovým systémom Borla. LS3 dosahuje maximálny výkon na úrovni 430 koní (321 kW) a mnoho, mnoho točivého momentu, ktorý je posielaný na všetky štyri kolesá cez aickú prevodovku. Project Evolution je nie len ultimátnym off-roadom, ale aj luxusným vozidlom s poriadnym zvukom.

text: Matej Lábaj, foto: E.C.D. Automotive Design