Profituning 2021_2

Ferrari SP90 Spider Novitec

02. november 2022Publikoval M. Lábaj

Najvýkonnejšie Ferrari v celej histórii značky vo verzii bez strechy si hrá svoju vlastnú ligu. Hybridný plug-in Spider nemá konkurenciu z hľadiska výkonu. Ak hľadáte vzrušenie a rýchlosť SP90 Spider je jeden z najzaujímavejších superáut, ktoré sa dajú dnes kúpiť. Aj to však niekomu nestačí. V tom prichádza spoločnosť Novitec so zoznamom úprav.

SP90 zvýšili systémový výkon z pôvodnej tisícky na 1109 konských síl (816 kW). 4,0-litrová twin-turbom preplňovaná V8 dostala upravený výfukový systém s kovovými katalyzátormi a špecialistami vyladený softvér. Zvýšením výkonu sa skrátila akcelerácia z nuly na 100 km/h, ktorú teraz Ferrari dosiahne za 2,4 sekundy. Poskočila i maximálna rýchlosť na viac ako 340 km/h.

Zvuk nového výfuku si môžu navoliť majitelia. K dispozícií je buď s elektronickými klapkami alebo bez nich. Novitec takisto ponúka 112 milimetrové koncovky s karbónovými vložkami ako vizuálne vylepšenie. Ani tam ale zoznam nekončí. Na SP90 Spider pripravili aj bodykit z uhlíkových vlákien, v ktorom je obsiahnutý predný spojler s odnímateľnými bočnými časťami. Vzadu sa nachádza tiež nový spojler a difúzor. Bodykit plní aj funkčnú úlohu, generuje o trochu väčší prítlak k zemi. Na SP90 Spider úpravca obúva 21-palcové disky od spoločnosti Vossen. A čo sa týka interiéru, Novitec vraví, že čo si bude majiteľ priať, to mu bude splnené.

text: M.Lábaj, foto: Novitec