Profituning 2023

Hummer EV od SoFlo Customs

28. január 2023Publikoval M. Lábaj

Pre tých, ktorých sa zdá sériový Hummer od GMC vcelku nevýrazný, si pripravili chalani zo South Florida (SoFlo) Customs riešenie. Dosť zelené riešenie. V tomto prípade však zelená farba neznamená priateľský prístup ku životnému prostrediu.

SoFlo Customs premenili obrovský elektrický Hummer na matno-zelené vozidlo v kevlarovom nástreku, ktorý u nás poznáme ako raptor. Exteriér má epoxidovú vrstvu pozostávajúcu z kevlarových vlákien, teda rovnakého materiálu, aký sa používa v nepriestrelných vestách. Výsledok pomenovali SoFlo Strikeforce. Síce nie je odolný voči guľkám zo strelných zbraní, dokáže odolať skalám, konárom a iným prekážkam v ostrom teréne. To my však už dávno poznáme.

Ku zeleno-čiernemu exteriéru prihodili zlaté disky kolies s priemerom 20 palcov. Upravený Hummer obúva 38 palcové off-roadové pneumatiky. Podvozok bol pridvihnutý tiež o 4 palce (10cm). Úpravy však neovplyvnili zrýchlenie z nuly na 96 km/h, ktoré Strikeforce zvládne približne za 3 sekundy v režime Watts To Freedom. A keďže úpravy sa týkajú jedinej úrovne výbavy Hummera EV, ktorá je v súčasnosti na predaj, viacmotorové hnacie ústrojenstvo ponúka krásnych 1 000 koní.

Kabína dostala luxusné čalúnenie v hnedej koži v námornej kvalite. V tomto prípade námorná trieda znamená vysokú odolnosť voči vode a iným živlom. Sedadlá a výplne dverí majú prešívané povrchy. Farba interiéru je rovnako výrazná ako exteriér Hummera. „Aj keď Hummer EV nemá zvuk ako jeden z našich upravených Jeepov s motorom Hemi Hellcat, celkom sme sa na projekte zabavili. Už sme dokonca objednali ďalšie dva kusy a budeme pokračovať v konverzii Hummera EV na StrikeForce,“ hovorí Joseph Ghattas, zakladateľ, inžinier a dizajnér firmy SoFlo Customs. Ak chcete trochu zelenej, cena Strikeforce s kevlarovým nástrekom v prepočte štartuje na 202 000 EUR.

text: M.Lábaj, foto: SoFlo Customs