Profituning 2021_2

Jimny na druhú

12. november 2021Publikoval M. Lábaj

Nový Suzuki Jimny sa Japoncom skutočne vydaril. Atmosférický 1,5-litrový benzínový motor ponúka dostatok sily v teréne, k šikovnosti Jimnymu dopomáhajú však aj kompaktné rozmery karosérie a dostatočne pevný rám podvozku. Čo ale v prípade, že ste náročnejší off-road jazdec?

V takom prípade odporúčame obrátiť sa na spoločnosť Delta4x4, resp. Avus Auto. Obe firmy sa pustili do vzájomnej spolupráce aby zo Suzuki urobili špičkový off-road. Avus Auto ponúka portálové nápravy, zatiaľ čo Delta4x4 sa stará o všetko ostatné. Pre správny výzor obuli Jimny do 18-palcových diskov s pneumatikami All-Terrain od BF Goodrich a na blatníky osadili sadu rozširovacích lemov. Ak vám dopredu ešte niečo chýba, môžete si doobjednať nerezový ochranný rám alebo tiež trojtonový naviják.

Podvozok bol zvýšený o 4 centimetre a dostal nastaviteľné tlmiče s externými nádržkami. Celkovo vďaka portálovým nápravám má Jimny svetlú výšku 40 centimetrov, pričom bez záhradky na streche je vysoký len 1,8 metra. K dispozícií sú i diferenciály s uzávierkou na prednú aj zadnú nápravu. Na streche nemôže chýbať svetelná rampa, a to buď v štýle štyroch okrúhlych svetiel alebo moderného úzkeho LED svetla a záhradka na veci potrebné k výprave. Cena takejto úpravy sa začína na 56 000 €, ak by ste chceli mať Jimny aj s uzávierkami, pripravte si až 65 000 €.

text: M.Lábaj, foto: Avus Auto