Profituning 2021_2

Luxusná obývačka na steroidoch

01. február 2022Publikoval M. Lábaj

Cadillac poodhalil verejnosti svoje nové „high-performace“ SUV s označením Escalade-V. Úplné predstavenie je totiž naplánované až na jar tohto roka. Američania však odviedli skvelý kus roboty. Vizuálny rozdiel oproti klasickému Escalade nájdeme v štyroch koncovkách výfuku a typických označeniach V na predných dverách.

Športový Escalade stojí na jedinečných diskoch, za ktorými sa skrývajú obrovské brzdy, pravdepodobne od Bremba. Štandardná verzia má mať aj adaptívny podvozok Magnetic Ride Control od GM. Za mohutnou prednou maskou bude osadený známy motor z modelu CT5-V Blackwing. Preplňovaný 4,2-litrový vidlicový osemvalec má v sedane naladených na 650 koní (485 kW) a 895 Nm. Hovorí sa, že Escalade by však mohol dostať kompresor z Corvette ZR1 s objemom 2,6-litra namiesto 1,7l v CT5-V, čím by sa výkon zvýšil až na 700 koní. Krotiť ohromný výkon ostáva na 10-stupňovej aickej prevodovke.

Interiér je podľa prvých fotiek obohatený o logá sérií V a trocha karbónu. Centrom diania je 38 palcová OLED obrazovka. Viac informácií sa dozvieme až o pár mesiacov neskôr. Cadillac navnadil celú automobilovú verejnosť kolosálnym SUV s obrovskou V8. Nechajme sa prekvapiť, na jar nám možno spadne sánka druhý krát.

text: M.Lábaj, foto: Cadillac