Mansory AMG C63 S

28. jún 2018Publikoval M. Lábaj

Spoločnosť Mansory sídli v Nemecku, tak ako mnohé iné tuningové firmy. A možno ste už o nich aj počuli. Radi upravujú luxusné autá ako Bugatti, Bentley, alebo Ferrari, zvyčajne s kopou karbónu a zlatých doplnkov. Tento raz si však do dielne zobrali Mercedes-AMG C63 a vytvorili z neho slušné športové neprečačkané kupé.

Výkon štvorlitrového V8 motora s twin-turbom pozdvihli naprogramovaním riadiacej jednotky na decentných 650 koní (485 kW). Pod kapotou nájdeme nový len nerezový športový výfuk. Čo je z jednej strany škoda, no z druhej to ale znamená, že AMG motory netreba extrémne vylepšovať a bez problémov zvládnu aj "načipovanie" väčšej porcie konských síl. S výkonom sa zvýšil aj krútiaci moment - po úprave má hodnotu 850 Nm. Tiež bol odstránený obmedzovač rýchlosti. Mercedes sa tak teraz rozbehne na maximálnych 310 km/h.

Športovejší charakter C63-ke dodáva aj znížený podvozok o 30 milimetrov. V Mansory na neho nasadili ultra ľahké kované disky s priemerom 20-palcov. Široké 225 mm pneumatiky ale hravo zvládajú auto udržať v správnej stope. Interiér si môžete prispôsobiť podľa seba. Spoločnosť ponúka dekorácie vyrobené z kože, Alcantary, dreva alebo uhlíkového vlákna, prípadne v laku pre piana. Pocit luxusu dotvárajú podsvietené prahy dverí a vyšívané rohožky. Mercedesu dali i agresívnejšiu tvár. Balík zahŕňa predný lip a splitter, bočné prahy, zadné krídelká, difúzor a kryty zrkadiel, všetko vyrobené z uhlíkového vlákna. Nám sa teda rozhodne páči viac toto céčko než Rolls-Royce obsypaný zlatom a s podivnou farebnou kombináciou. A vám?

text: Matej Lábaj, foto: Mansory