Maybach S650 Night Edition

22. jún 2020Publikoval M. Lábaj

Značka Maybach pri Mercedesoch znamená auto nabité maximálnym možným luxusom. Maybach si tentokrát opäť do rúk zobral majestátnu triedu S s motorizáciou S65 a pridal k nej jedno slovné spojenie. Tými dvomi slovami je Night Edition. Bude veľa muziky za veľa peňazí?

Celkom aj hej, na americkom trhu základný Mercedes-Maybach S650 stojí 202 550 dolárov. K verzii Night Edition však treba pripočítať ešte 40 400 $. V prepočte do našej meny je to približne 216 700 €. Tak cenu vieme, čo za ňu dostaneme? Koncert najprv rozohrá twin-turbom preplňovaný 6,0-litrový agregát V12. Ten poháňa luxusný kočiar silou 621 koní (463 kW) a krútiacim momentom rovných 1000 Nm. Šprint, alebo teda rozbeh, z pokoja na 96 km/h sa uskutoční za 4,6 sekundy. Najvyššia rýchlosť je ale elektronicky obmedzená na gentlemanských 250 km/h.

Exteriér tejto edície je ozdobený zadným spojlerom z uhlíkových vlákien a tiež kovanými 20-palcovými diskami v tmavej farbe. Výnimočnosť pripomínajú aj označenia Night Edition na predných blatníkoch. Vnútri je úplne všetko čo Maybach ponúka, kompletne všetko je čalúnené v koži, a čo nie je, to je buď drevené alebo pokryté karbónom. Oba rady sedadiel sú ventilované a majú i masážne funkcie. S650 sa však najviac pýši možnosťou sklápať zadné sedadlá až o 43 stupňov a elektrickými opierkami pre vaše lýtka. Kto si chce sadnúť za volant, toho tam čaká luxusný kožený volant s dreveným dekorom. Avšak pozor, Maybach vyrobí iba 15 kusov tejto edície! No ja si myslím, že za tie peniaze je tej muziky skutočne veľa. Čo poviete, oplatí sa investovať?

text: M.Lábaj, foto: Mercedes-Benz