MINI Paceman Adventure - úspech inšpiruje

09. máj 2014Publikoval P. Kovács

Výsledkom kreatívnej spolupráce medzi mladými učňami a ich inštruktormi v automobilovom závode BMW v Mníchove a Dingolfingu je úplne jedinečná vízia MINI. Študenti premenili MINI Cooper S Paceman na dvojmiestne vozidlo s nákladným priestorom v štýle pickup. Výkonný preplňovaný motor, pohon všetkých kolies All4, upravené odpruženie a mnoho jedinečných funkcií, ktoré sú k dispozícii, tvoria všestranný automobil pripravený na čokoľvek. Názov modelu je MINI Paceman Adventure.
Mini Paceman Adventure 
Táto najnovšia tvorivá vízia pre značku MINI ukazuje úroveň talentu mladých učňov v BMW Group. MINI Paceman Adventure spája hnací agregát MINI Cooper S Paceman All4 s výkonom 135 kW/184 k s inovatívnym dvojmiestnym pick-up konceptom vozidla. Priestor  cestujúcich končí za prednými sedadlami. Tu začína priestranný batožinový priestor pre umiestnenie nákladu, nástrojov a prídavných zariadení. Okrem toho, pevný nosič umožňuje umiestniť náhradné koleso na strechu.

Mini Paceman Adventure

Automobil MINI Paceman Adventure by bol vhodný pre jazdu na šotolinových cestách, po blate alebo púštnych chodníkoch. Pick-up má typicky krátke MINI previsy, upravený podvozok s predĺženou svetlou výškou a podstatne vyššiu prednú a zadnú úroveň pre brodenie. Sanie vzduchu v štýle „šnorchel na streche“ posiela MINI Paceman Adventure do náročnejšieho brodenia rieky.
Mini Paceman Adventure 
Prídavné svetlomety namontované na strešnom nosiči optimalizujú viditeľnosť v noci. Špeciálne široké off-road pneumatiky s hlbokými behúňom zaručujú perfektnú trakciu. MINI Paceman Adventure má lakovanie v exkluzívnej Jungle zelenej metalíze. MINI Paceman Adventure je unikát a neplánuje sa jeho sériová výroba.

Mini Paceman Adventure

zdroj: BMW Group