Profituning 2021

Na dobrodružstvo luxusne

08. apríl 2022Publikoval P. Kovács

Ak miluješ divokú prírodu, rád sa vyberáš na víkendy mimo civilizácie a pri tom „sedíš“ na ropnom vrte, tak asi neriešiš Navaru z bazošu... Stačí ti sledovať pohyb svojich petrodolárov (možno čoskoro petrojuanov...), objednať nový Rolls Royce Cullinan za dákych 300 tisíc a následne napísať email renomovanému nemeckému off-road špecialistovi. Nejako takto to mohlo fungovať v prípade zákazky z arabského polostrova pre firmu  Delta4X4, ktorej zámerom bolo jazdiť v púšti doposiaľ nevídaným spôsobom.

Luxusný Cullinan vyzerá po úpravách naozaj extravagantne a rýdzo terénne, pri zachovaní všetkých vymožeností britského aristokrata. Predok chráni mohutný rám so šiestimi reflektormi, upravené predné blatníky umožňujú integrovaný šnorchel, ktorý umiestňuje nasávací bod tesne nad strechu. Strešný nosič má ďalšie štyri pomocné svetlá a nesie užitočné vybavenie, ako sú záchranné dosky, lopata a palivové kanistre. Dôležitou výbavou je aj rozkladací stan, umožňujúci prenocovanie pod hviezdnou oblohou medzi dunami.  

Aj keď to na fotografiách viditeľné nie je, na drsný Rolls sa odspodu namontovalo množstvo kovových elementov na ochranu dôležitých mechanických komponentov. Delta4X4 ponúka 80-milimetrový dodatočný zdvih odpruženia, 20-palcové kolesá obopínané 33“ terénnymi pneumatikami Mickey Thompson, napasované do rozšírených blatníkov. Po všetkých zásahoch je SUV napokon asi o 150mm vyššie ako sériové. Cena konverzie nám asi spôsobí závrat, ale tých 150 000€ konkrétny zákazník asi nerieši...

text: P.Kovács, foto: Delta4X4