Návrat Peugeotu na Dakar

19. november 2014Publikoval P. Kovács

Mesiac a pol pred štartom, PEUGEOT 2008 DKR mení svoju čiernu karbónovú uniformu za pretekársku uniformu. Práve s touto metamorfózou, tento „ beštiálny stroj “ je pripravený sa so všetkým svojim elánom a silou 4x4 vrhnúť do najnáročnejšieho rallye na svete. Úspechu by mala napomôcť extrémne silná trojica bývalých víťazov púštnej bitky.

dakar 2014

"Takto je oveľa agresívnejší ! ", s veľkým entuziazmom sa rozplýva Cyril Despres, už zvyknutý na štýlové efekty na takomto type karosérie. Čo sa týka Stéphana Peterhansela, ten hneď nachádza spojenie tejto novej grafiky s  jej vplyvom  na posádku: "Fakt, že posádka je obklopená bielou je super zbraň voči teplu. Už som jazdil s čiernou strechou a toto je naozaj rozdiel!". Po najazdení niekoľko 1000 km v posledných mesiacoch v Maroku, PEUGEOT 2008 DKR povzbudil celý tím: "Testy, ktoré sme absolvovali,  nám dodali nesmiernu dôveru v naše technické možnosti", potvrdil Bruno Famin, riaditeľ PEUGEOR SPORT.V každom prípade, keď vezmem do úvahy mladosť tejto šelmy, opatrnosť je na mieste : ideme do tohto dobrodružstva s ambíciami, ale tiež aj s veľkým, veľkým  rešpektom. Tým, že v rámci programu rallye ideme do tej najťažšej skúšky vôbec, určite na svojej ceste budeme nachádzať množstvo prekážok a problémov. Preto musíme počítať  naozaj po jednej etape. V tomto roku naším cieľom číslo 1 je ísť čo najďalej s maximum automobilov."

dakar 2014

Expert z oblasti vývoja a implementácie uvedenia všetkých typov automobilov, Carlos Sainz potvrdil všetky technické opcie : "Tím pripravil veľmi špeciálny novátorský automobil, ktorý ponúka naozajstnú všestrannosť s cieľom zdolať všetky typy terénov, ktoré nás čakajú. Tento koncept funguje dobre. Na konci nášho testovania, vieme, že môžeme ísť veľmi rýchlo a sme si na 100% istí  jeho spoľahlivosťou".

peugeot dakar

Je 48 dní pre odchodom a program je poriadne zaplnený, od 20. novembra sa asistenčné kamióny plne naložené náhradnými dielmi a potrebnými materiálmi naloďujú na loď smer Argentína. Je potrebné dokončiť montáž 3 pretekárskych automobilov, ktoré sa transportujú lietadlom uprostred decembra, bez toho , že by sa prerušila naplánovaná záverečná  testovacia jazda v Maroku začiatkom decembra. Piloti sa musia tiež pripraviť na intenzívnu stáž mechanikov  zameranej na všetky núdzové zásahy alebo sa zoči-voči postaviť situácii v maratónskej etape bez externej asistencie, ktorá ich čaká v januári.

peugeot dakar

zdroj: Peugeot Sport