Profituning 2021

Nech sa páči - najšialenejšia Testarossa

02. júl 2021Publikoval P. Kovács

Ťažké je čokoľvek písať o tomto aute. OK, vyzerá brutálne, nepostavil to hocikto ale sám Kato-san z Liberty Walk a je to jedno z najžiadanejších Ferrari vôbec. No a práve toto je možno kameňom úrazu. Narušiť karosériu superdrahej, talianskej vintage exotiky, buchnúť ju na vzduch a k legendárnej farbe Rosso Corsa capnúť surovo priskrutkované čierne blatníky - to sa opovážia iba v Japonsku.

Toto kontroverzné - jednorázové dielo vzniklo na požiadavku majiteľa Ferrari Testarossa z Hokkaida, ktorého pohnútky vlastniť niečo šialene unikátne a drahé premohli rešpekt a úctu k veľdielu  z Maranella. Naozaj málo ľudí na tejto planéte by dovolilo komukoľvek čo i len jednu dieru navŕtať do plechov 512-ky - ja osobne radšej do svojho kolena... ALE potom by svet nemal o čom písať a my by sme sa nemali nad čím rozjímať.

Táto jedinečná konverzia LBW začína vpredu farebne zladeným "bradovým" spojlerom s jediným  asymetricky integrovaným prívodom vzduchu, ktorý pomáha ešte viac zdôrazniť k asfaltu pricapený vzhľad. Kit pokračuje rozširujúcimi nástavcami nad kolesami a zadnými aerodynamickými doplnkami na kryte motora a na spodnej časti nárazníka. Tam sa ukrývajú aj štyri koncovky nového výfukového systému Granchio M. Odborné zásahy majú mimochodom na svedomí chalani z AK-Produce - dcérskej spoločnosti LB Performance, sídliacej neďaleko Nagoye.

Už keď sme spomenuli výfuky - plyny produkuje legendárny plochý 12-valec so 48 ventilmi objemu 4,9-litra. Atmosférický agregát milujúci otáčky produkuje 420 konských síl a orgazmický zvuk. Ako som už v úvode spomenul - vyžiadaný stance sa dosiahol montážou vzduchového podvozka a sekundujú mu kované disky vlastnej produkcie Liberty Walk LD97 v rozmeroch 18x9.5" a 18x11.5" vzadu. Na tie sa"nastrečovali" športové Advany o šírke 215 a 275mm.

text: P.Kovács, foto: Dino Dalle Carbonare - speedhunters.com