Profituning 2023

Ničivý tajfún od G-Power

12. január 2023Publikoval P. Kovács

BMW X5 vo verzii M je SUV, ktoré spája praktickosť s výkonom a to vo veľmi zábavnom balíku. Našťastie existujú firmy ako G-Power, ktoré ponúkajú ešte čosi navyše... Najnovším ich výtvorom je X5 M Typhoon S, ktorý dáva bodybuilderovi vizuálny šmrnc navyše a do rezervy nejakých „pár“ koníkov.

BMW sa chváli v továrenskej verzii Competition v kolónke výkonu s cifrou 617 koní (460 kW) pri maximálnom točivom momente 749Nm. Nie zlé, ale 4,4-litrová twin-turbová véosmička má naviac, tak sa konštruktéri pohrali s turbodúchadlami, výfukovým systémom vrátane downpipes a samozrejme softvérovým naladením, čoho výsledkom je krásne číslo 800hp (596 kW).

Upravený variant sa vycibril zvonku decentným deväťdielnym karbónovým kitom, zahrňujúcim nový predný spojler, rozšírenia blatníkov, prahové lišty, zadný difúzor a zadný spojler. G-Power tiež zmenil kolesá na 23-palcové s označením Hurricane RR, zatiaľ čo výškovo nastaviteľné vinuté pružiny znižujú SUV o 40 a 45 milimetrov vpredu a vzadu, čo veru radikálne mení postoj tejto rodinnej krabice.

text: P.Kovács, foto: G-Power